Můj účet
Přihlášení
Menu

Hovězí proteiny

Co je hovězí protein a jak funguje? 

Hovězí protein (Beef protein) se vyrábí izolováním bílkovin přímo z hovězího masa. Jedná s o hydrolyzované proteiny s obsahem dobře vstřebatelných bílkovin. Oproti syrovátkové a mléčné bílkovině obsahuje větší množství železa, zinku, selenu, vitamínu B12 a kyseliny listové. Díky svému aminokyselinovému spektru může hovězí protein navíc přispět i k podpoře zdraví kloubů a celého pohybového aparátu. Hovězí proteiny jsou téměř bez tuku, proto jsou vhodné, jak do redukční diety při hubnutí, tak pro nabírání svalové hmoty. 

Je hovězí protein vhodný pro každého? 

Ano, protein je vhodný pro každého, kdo potřebuje zvýšit příjem bílkovin ve své stravě nebo chce své stravování ozvláštnit. Na chuť mu zřejmě nepřijdou vegani a vegetariáni, ale pro ty je zde alternativa syrovátkových proteinů a rostlinných proteinů.  

  • Sportovci: Lidé, kteří mají vyšší potřebu bílkovin, jako jsou sportovci, kulturisté, lidé se zvýšenou fyzickou aktivitou.
  • Růst svalové hmoty: Lidé, kteří se snaží nabrat svalovou hmotu, by měli tělu zajistit dostatečný příjem proteinů, aby podpořili svalovou regeneraci a růst.
  • Při spalování tuků: Bílkoviny mají ze všech makroživin největší sytící vlastnosti, navíc tělo vynaloží více energie na jejich rozložení a vstřebání do těla a v neposlední řadě chrání svalovou hmotu, když je tělo v kalorickém deficitu.
  • Lidé s intolerancí na laktózu, mléčnou bílkovinu nebo lepek
  • Osoby s nízkým příjmem proteinů z běžné stravy: Lidé, kteří mají problém s ujedením bílkovin z běžné stravy, mohou sáhnout po proteinovém doplňku.
  • Zotavení a po úrazech: Bílkoviny jsou důležité pro obnovu tkání, hojení a podporu imunitního systému.

Jak chutná hovězí protein? Není z něj cítit maso?

Hovězí protein má výraznější a specifickou chuť ve srovnání s jinými zdroji proteinů, jako je syrovátkový protein nebo rostlinné proteiny. Někteří lidé popisují chuť neochuceného hovězího proteinu jako silnější, masitou nebo nasládlou. Každopádně, chuť hovězího proteinu je většinou přebita ochucovadly, díky kterým protein získá příchuť čokolády, vanilky, jahody a dalších oblíbených chutí, stejně tak jako u ostatních proteinů.

Zobrazit více
Zobrazit méně
Zobrazit více
Zobrazit méně
Filtry
Zobrazeno 12 produktů
  • Značky
  • Příznaky
  • velikost balení
  • příchuť
zobrazit další produkty
skrýt další produkty
Upřesnit filtry
Řadit dle: