Přirozeně bezlepková kukuřičná mouka v biokvalitě. Připravíte z ní polentu nebo tortilly. Lze ji také přidat do těsta pro jeho odlehčení nebo s ní obalovat.
Kukuřice je rostlina z čeledi lipnicovité, která může mít až šest metrů. Původně pochází z Jižní Ameriky, kde pěstuje již přes 5000 let. Od místních indiánů se kukuřice spolu s Kolumbem dostala do Evropy. Dnes je kukuřice po pšenici a rýži nejpěstovanější obilninou na světě. V Čechách ji na polích najdeme na jižní Moravě.
Kukuřice se využívá jako krmivo, dále jako surovina na výrobu cukru, oleje a škrobu. Některé druhy se pěstují jako zelenina. V potravinářství se z kukuřice vyrábí lupínky, mouka, krupice nebo kaše. Zvláště v rozvojových zemích je kukuřice cenným zdrojem obživy.
Návod k použití: Slouží při kuchyňských úpravách běžných pokrmů.
Balení: 400g
Minimální trvanlivost: Viz. obal
Upozornění: Skladujte v suchu a při teplotě do 25 °C. Nevystavujte přímému slunečnímu záření. Chraňte před mrazem. Výrobce neručí za vady vzniklé nevhodným skladováním a použitím.
Upozornění pro alergiky: Alergeny jsou vyznačeny tučně ve složení produktu. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Energetická hodnota: 1 401 kJ / 330 kcal
|
|
---|---|
Tuky:
|
2 g
|
z toho nasycené mastné kyseliny:
|
0,3 g
|
Sacharidy:
|
80 g
|
z toho cukry:
|
2,5 g
|
Bílkoviny:
|
8,6 g
|
Sůl:
|
0,01 g
|
Složení: Kukuřice*.