Můj účet
Přihlášení
Menu

Double protein cheesecake s pomerančem

Zdravé Dezerty

Připravte si lahodný tvarohový dezert nabušený bílkovinami. Kromě tvarohu jsem do cheesacaku přidala proteinový prášek, a tentokrát ne jeden, ale rovnou dva, a to jak do korpusu, tak do náplně. Jeden kousek (1/8 z celého cheesecaku) tak obsahuje více než 15 gramů bílkovin, což je na sladký dezert poměrně slušné množství, blížící se podílu bílkovin v proteinových tyčinkách.

Na 1 koláčovou formu ø 28 cm

Na korpus
  • 100 g kakaových bezlepkových sušenek
  • 1,5 odměrky proteinu (příchuť skořicový šnek) 
  • 130 g másla
  • 60 g polohrubé kukuřičné mouky
  • 3 lžíce čerstvé pomerančové šťávy
  • pečicí papír
Na náplň
  • 500 g měkkého nízkotučného tvarohu
  • 250 g zakysané husté smetany
  • 2 vejce
  • 3 lžíce kukuřičné polohrubé mouky
  • 2 odměrky proteinu (příchuť vanilka) 
  • 1 odměrka proteinu (příchuť skořicový šnek) 
  • 2 lžíce čerstvé pomerančové šťávy

Postup

  1. Sušenky dáme do robotu a rozmixujeme na konzistenci polohrubé mouky. Přidáme kukuřičnou mouku, proteinový prášek a zamícháme. Nakonec přidáme rozpuštěné vychlazené máslo a pomerančovou šťávu a rukama vypracujeme hladké pevnější těsto, které vtěsnáme do koláčové formy vyložené pečicím papírem. Dáme na 30 minut do lednice.
  2. Tvaroh prošleháme se zakysanou smetanou a vejci. Pak přidáme kukuřičnou mouku, oba proteiny a pomerančovou šťávu a ještě krátce prošleháme do hladké hmoty.
  3. Náplň nalijeme na korpus a povrch uhladíme stěrkou.
  4. Cheesecake pečeme při teplotě 170 °C asi 30 minut. Pak teplotu snížíme na 160 °C a pečeme ještě 30 minut.

Sleduj nás i na sociálních sítích: 

Připravila: www.slecnabezlepkova.cz