Zlaté Ověřeno zákazníky
Menu

Produktové kategorie

Dýňový proteinový chléb

Kategorie: Fitness recepty

DÝŇOVÝ PROTEINOVÝ CHLÉB

Dýňová sezónu v plném proudu, proto pro vás máme tip od @klarkasch na DÝŇOVÝ PROTEINOVY CHLÉB

Příprava je velice jednduchá a snadná, pouze je šikovné mít dýňové pyré dopředu připravené, usnadní vám to práci a můžete jej využít na více receptů (doporučujeme mít zásoby v mrazáku).

Proteinový dýňový chleba je krásně vláčný, zasytí a dodá tělu všechny potřebné živiny

Na proteinový chléb budete potřebovat:

 

      ✔️ 100g špaldová mouka
      ✔️ 120g ovesná mouka - Oat Mash v příchuti bílá čokoláda
      ✔️ 20g syrovátkový protein Iso Whey Zero také v příchuti bílá čokoláda (NOVINKA enlightened)
      ✔️ 2 lžičky skořice
      ✔️ 1/4 lžičky muškátový oříšek
      ✔️ 1/2 mletý zázvor
      ✔️ 3/4 lžičky sůl

 

Vše promícháme v jedné misce
 



► Do druhé misky dáme:

 

      ✔️ 2 vejce
      ✔️ 340g dýňové pyré
      ✔️ 60 ml olivový olej
      ✔️ 100ml mléko, nejlepe mandlové
      ✔️40ml kefirove mléko
      ✔️ Flavour drops (přírodní aroma k dochucení) v příchuti Maple Syrup

 

V druhé misce opět vše smícháme, veškeré ingredience by měly být v pokojové teplotě, jinak se muže těsto srazit

Nyní smícháme obě misky dohromady, dle chuti můžete přidat kousky čokolády a pečeme cca 60 minut na 175 C v předehřáté troubě.

Než se do chleba pustíte, nechte ho vychladnout, nejlépe přes noc

Dobrou chut!smiley

Děkujeme @klarkasch za recept yes

Pokud některý z receptů vyzkoušíte, pošlete nám fotku či až postnete na svém Instagramu, přidejte hashtag #fitness007recepty. Zveřejněné fecepty či fotky rádi odměníme:-)


Jak se vlastně připravuje dýňové pyré?

1. Dýni překrojím, lžící vyškrábnu semínka a dám na pařák rozkrájenou na čtvrtky nebo menší kusy (podle velikosti dýně a hrnce). Po 25 minutách lžící odloupnu od slupky a mixuji (kromě hokkaido, ta se dá jíst i se slupkou), stačí obyčejným tyčový mixér

2. Dýni překrojím, lžící vyškrábnu semínka a dám na plech vyložený pečicím papírem. Krájím na čtvrtky nebo menší kusy, necháme péct při teplotě kolem 200-220 stupňů cca 1/2 hodiny (ideálně pečeme ještě s něčím). Hotovou dýni poznáme tak, že ji lze propíchnout snadno vidličkou.