Můj účet
Přihlášení
Menu

Kokosovo-medové muffiny z banánové mouky pro doplnění energie

Zdravé Dezerty

Bezlepkové bábovičky s kešu máslem, medem a kokosem jsou super nakopávkou, když vám kdykoli během dne dochází energie nebo když vás honí mlsná. Jsou lahodné a slaďoučké, přesto neobsahují rafinovaný cukr. V lednici vám vydrží čerstvé až čtyři dny.

Ingredience: Na 10 kusů

  • 150 g kešu másla s kokosem
  • 100 g rostlinného tuku
  • 2 vejce
  • 120 ml mléka
  • 4 lžíce medu
  • 20 g strouhaného kokosu
  • 50 g banánové mouky 
  • 50 g pohankové mouky
  • 2 lžíce zerupu Frankys Bakery (čokoláda-mandle) 
  • 1 lžička bezlepkového prášku do pečiva

Postup

  1. Rostlinný tuk rozpustíme a necháme vychladnout. Pak jej krátce prošleháme s kešu máslem, vejci, mlékem a medem.
  2. V míse promícháme strouhaný kokos s pohankovou a banánovou moukou a práškem do pečiva.
  3. Obě směsi spojíme a vymícháme hladké těsto, do kterého přimícháme zerup.
  4. Muffinovač vysteleme košíčky a ty naplníme do výšky asi tří čtvrtin těstem.
  5. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 25 minut, dokud muffiny nevyběhnou a nebudou pevné.

 

Banánová mouka

Její hlavné výhodou je, že neobsahuje lepek. Je chuťově neutrální a proto je vhodná k přípravě sladkých i slaných pokrmů. Je vyrobená ze zelených  oloupaných banánů, které se nasekají, usuší a rozemelou na mouku.  Mouka je bohatá na minerální látky, zejména draslík, hořčík a vlákninu. Výrobní proces je velmi šetrný a proto dochází k zachování prospěšných výživných látek. Po uvaření obsahuje rezistentní (nestravitelné) škroby , které jsou k užitku při dietách a chovají se při trávení podobně jako nerozpustná vláknina - prodlužuje nám pocit sytosti a snižuje glykemický index. 

 


Sleduj nás i na sociálních sítích: