Můj účet
Přihlášení
Menu

Proteinový čokoládový dort s banánovým krémem

Lehký čokoládový dort s banánovým krémem, ten musí chutnat prostě každému. Recept Verči je navíc obohacen o bílkoviny, takže potěší každého fitness nadšence. 

Na těsto: Kulatá forma 18cm:

  • 30g rýžové mouky
  • 20g oatmash
  • 20 g kokosové mouky
  • 3 samostatné bílky - nešleháme sníh
  • 20g protein - použila jsem příchuť biscuit od biotech (podle mne nejlepší příchuť)
  • 1 upečený batát (120g pyré - můžete nahradit mrkví, popřípadě jablečným pyré)
  • 8g kakao
  • 1 řádek čokolády bez cukru
  • kypřicí prášek, sladidlo Frankys, trochu vody

 

Batát spolu s bílky rozmixujeme na kaši a potom přidáme ostatní ingredience. Pořádně zamícháme, dosladíme těsto a doředíme vodou. Nakonec přidáme nasekanou hořkou čokoládu…. těsto po promíchání dáme do formy na pečení  a pečeme 35 min 180st. Po vychladnutí korpus rozřežeme na dvě části.

Krém:

  • 1 ricotta
  • 20g banánový pudingový prášek  
  • 2 banány
  • 10g proteinu (já jsem dala banánový scitec)
  • 50ml mléka a 100ml vody
  • 3g agaru (předem namočíme do vody) - nebo želatina v prášku
  • 1 kostka čokolády na ozdobu.

Banány rozmačkáme v misce, přidáme ricottu a uvařený puding (v mléce a vodě), přimícháme protein a krém dosladíme. Nakonec uvaříme agar a vmícháme do krému. Na dno formy dáme 1 plát korpusu, nalejeme krém, přikryjeme korpusem. Ten potřeme krémem a posypeme nastrouhanou čokoládou.  Necháme ztuhnut v lednici do druhého dne.

Makra na 1/4 19g b 38g S 11g T

Mohlo by vás zajímat:

Když vypukne sezóna švestek, je přímo povinností upéct nějaký moučník se švestkami. Švestkový koláč s drobenkou nebo švestkový koláč s tvarohem a mákem, to je česká klasika.

 

Tento moučník je původem z Rakouska, kde o něj uslyšíte jako o Apfelstrudel. U nás mu říkáme štrůdl, štrůdle či jablečný závin. Zkuste ho i ve fitness verzi.

Sleduj nás i na sociálních sítích: