Můj účet
Přihlášení
Menu

Proteinový rebarborový koláč. Rebarbora jako super potravina.

Zdravé Dezerty

Máme tu období rebarbory, tak proč si z ní něco neupéct, obzvlášť, když má tolik benefitů! Je bohatá na kyseliny citronovou a jablečnou a obsahuje vitamíny skupiny B (především niacin, kyselinu listovou a kyselinu pantotenovou). Navíc je zdrojem hořčíku, fosforu, železa, jódu, draslíku a manganu. Rebarbora na sebe váže tuk, je účinná v boji s nadváhou a detoxikuje organismus. 

Korpus:

 

2.vrstva:

  • 37g vanilkový puding
  • 75ml mléko polotučné
  • 165g rebarbory +100g jahody
  • 1 dortové želé
     

Postup:

  1. Smícháme všechny sypké ingredience, přilijeme mléko a přidáme žloutek. 
  2. Zvlášť vyšlehám bílky v tuhý sníh, který pak opatrně přimícháme do základu. Pečeme na 180°C v kulaté formě (18cm) 15min.
  3. Mezitím si uvaříme puding v mléce a 200ml vody. Uvařený puding pak nalijeme na předpečený korpus. Rebarboru nakrájíme na malé kousky, nasypeme na puding a dáme na zbylých 10min do trouby dopéct.
  4. V kastrůlku připravíme želatinu: do 200ml vroucí vody nasypeme dortové želé, necháme 2min povařit a poté želé nalijeme na upečený koláč. Necháme vychladnout a podáváme 

 

Nutriční informace
Na jeden kousek
Energetická hodnota
115 kcal
Bílkoviny
9g
Sacharidy
13g
Tuky 
2g

 

Zkuste taky:

Flapjack se v angličtině označuje tyčinka, která je vyrobena ovesných vloček. Už jste zkoušeli nějaké domácí flapjack tyčinky? Je to mnohem rychlejší a snazší, než jste si mysleli.
 

 

Duhový dort je bez pochyb velkým hitem už nějaký ten pátek. Proto jsem se do něj taky pustila. Ku mému překvapení to nebylo ani tak náročný, jak jsem si myslela.

Sleduj nás i na sociálních sítích: