Zlaté Ověřeno zákazníky
Menu

Produktové kategorie

Proteinový tvarohový koláč s oříškovým máslem a ostružinami

Kategorie: Fitness recepty

V horkém letním počasí na hutné a těžké moučníky většina z nás nemá ani pomyšlení. Pro osvěžení zpravidla volíme jiné dezerty, počínaje zmrzlinou, přes nepečené cheesecaky a jogurtové či pudinkové poháry s ovocem, až po italské laskominy typu panna cotta nebo tiramisu. Pokud si ale přece jenom chcete upéct nějakou tu sladkou dobrotu, rozhodně doporučuji tento lahodný tvarohový koláč. Obsahuje minimum mouky, je plný ostružin a jeho těsto připomíná tak trochu náplň cheesecaku. Navíc je obohacen o proteinový prášek, takže vám poskytne i cenné bílkoviny. Nejlépe chutná vychlazený z lednice druhý den po upečení.  

Ingredience

  • Na 1 koláčovou formu (ø 28 cm)
  • 500 g měkkého nízkotučného tvarohu
  • 80 g másla
  • 3 vejce
  • 3 lžíce ořechového másla 
  • 50 g kokosového cukru
  • 110 g hladké mouky
  • 1,5 odměrky vanilkového proteinu 
  • 350 g ostružin
  • pečicí papír

 

Postup

  1. Máslo rozpustíme a necháme vychladnout. Pak k němu přidáme tvaroh, arašídové máslo a vejce a krátce prošleháme ručním šlehačem.
  2. Zvlášť promícháme kokosový cukr, mouku a vanilkový protein. Pak obě směsi spojíme a krátce prošleháme do hladkého, spíše hustšího těsta.
  3. Koláčovou formu vysteleme pečicím papírem a naplníme těstem. Navrch dáme ostružiny a lehce je vtlačíme do těsta.
  4. Pečeme při 190 °C asi 40 minut. Pak teplotu snížíme na 160 °C a pečeme ještě přibližně 20 minut. Až koláč vychladne, dáme ho na alespoň dvě hodiny do lednice, a pak podáváme, třeba s ořechovým máslem s příchutí jahody a bílé čokolády.

Zdroj: http://slecnabezlepkova.cz



Dotaz na prodavače

Novinka ještě nebyla komentována, buďte první.


Dotaz

Recenze: *