Zlaté Ověřeno zákazníky
Menu

Produktové kategorie

SENS: 5 důvodů proč jíst proteinové tyčinky z cvrčků

Kategorie: Fitness a suplementy

Cvrččí mouka je na potravinovém trhu docela krátce, ale její oblíbenost prudce stoupá. Není se čemu divit, je úžasně výživná a její produkce je šetrná vůči naší planetě. Cvrččí mouka je navíc chuťově neutrální, a proto je ideální surovinou při výrobě energetických a proteinových tyčinek, těstovin, nebo třeba pečiva. Pojďme se podívat na 5 hlavních důvodů, proč byste měli cvrččí mouku do svého jídelníčku taky zařadit.

# 1 Je skvělým zdrojem vysoce kvalitních bílkovin​
Cvrččí mouka obsahuje stejně kvalitní bílkoviny jako hovězí, drůbeží nebo ryby - má ideální spektrum esenciálních aminokyselin a výbornou stravitelnost. Oproti hovězímu masu, které má okolo 25 g bílkovin na 100 g, se cvrččí mouka pyšní až 70 g bílkovin. Cvrččí mouka tak poslouží jako plnohodnotný zdroj bílkovin, který umí zahnat hlad a pomůže s regenerací po tréninku a při budování svalů a síly.

# 2 Obsahuje více železa než špenát a více vápníku než mléko
Špenát má 3,6 mg železa na 100 g a je považován za jeden z nejlepších zdrojů tohoto minerálu. Cvrččí mouka jej ale snadno strčí do kapsy s 5,9 mg železa. Podobně je to u mléka, 113 mg vápníku na 100 g mléka nemůže konkurovat 170 mg obsažených v cvrččí mouce. Cvrčci jsou také výborným zdrojem vitamínu B12, který je velmi cenný zejména pro vegetariány a vegany, kteří dle statistik častěji trpí jeho nedostatkem. A aby toho nebylo málo, tak krom snadno vstřebatelných vitamínů a minerálů tato mouka obsahuje i spoustu vlákniny. Je to opravdový superfood!

# 3 Cvrčci mají stejně omega - 3 tuků jako losos
Cvrčci jsou velmi zajímaví také jako zdroj zdravých tuků - obsahují totiž 2,8 g omega-3 tuků na 100 g. Omega-3 tuky jsou spojovány s řadou zdravotních benefitů, pomáhají bojovat se záněty a urychlují regeneraci. Nejčastěji jsou jako jejich zdroj doporučovány ryby v čele s lososem, který má 2 – 3 g na 100 g. Cvrčci jsou tak výbornou volbou, jak dostat omega-3 do jídelníčku.

# 4 Cvrčci nepotřebují antibiotika
Cvrčci ve volné přírodě žijí v hustých koloniích a ve stravě nejsou vybíraví. Proto se jim výborně daří na farmách, kde jim není těžké vytvořit přirozené životní prostředí. Velká zvířata, jako drůbež či skot, život ve stísněných prostorech snáší špatně a potřebují preventivní dávky antibiotik, aby to vůbec přežila. Na cvrččích farmách se antibiotika, růstové hormony, ani jiná chemie používat nemusí.

# 5 Produkce cvrččí mouky je ekologická
Cvrččí mouka je důkaz, že výživné potraviny lze produkovat způsobem, který naši planetu nedevastuje a je dlouhodobě udržitelný. K produkci stejného množství bílkovin jako z hovězího masa cvrčci potřebují 12x méně krmiva, 15x méně prostoru, 2000x méně vody, a vyprodukují 100x méně skleníkových plynů. Cvrčci mohou být navíc krmeni potravinovým odpadem - slupky od banánů nebo rýžové otruby se díky nim promění z odpadu v bílkoviny a další cenné živiny.

Tak co zkusíš jí? KLIK NA TYČINKU! 



Dotaz na prodavače

Novinka ještě nebyla komentována, buďte první.


Dotaz

Recenze: *
         
image