Zlaté Ověřeno zákazníky
Menu

Produktové kategorie

Zdravé mlsání bez výčitek. Vyměňte pšeničnou mouku. Ovesné sušenky s arašídovým máslem.

Kategorie: Fitness recepty

zdroj: www.slecnabezlepkova.cz

Přemýšlíte, jakou sladkou dobrotou, která nenabourá celý váš styl zdravého stravování? Tyto křehké slepované sušenky jsou snadné a rychlé na přípravu a určitě si na nich pochutnáte vy i vaši přátelé či rodina. 

Ingredience: Na 24 kusů

  • 120 g másla
  • 3 lžíce sirupu z agáve
  • 50 g třtinového cukru
  • 60 g jemně mletých ovesných vloček
  • 200 g ovesné celozrnné mouky 
  • 30 g bílého hustého jogurtu
  • 30 ml vody
  • pečicí papír
  • arašídové máslo Lucky Alvin

 

Postup

  1. Máslo rozpustíme a smícháme s agávovým sirupem.
  2. Pak postupně vmícháme třtinový cukr, ovesné vločky a celozrnnou mouku.
  3. Nakonec přilijeme vodu a přidáme jogurt. Rukama vypracujeme hladké, pružné, téměř nelepivé, těsto.
  4. Těsto rozválíme na silikonové podložce na plát silný asi 0,4 cm a vykrajujeme sušenky pomocí vykrajovátek.
  5. Sušenky vyskládáme vedle sebe na plech s pečicím papírem.
  6. Pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C asi 20 minut.
  7. Po vychladnutí slepíme sušenky arašídovým máslem, čokoládovou pomazánkou nebo marmeládou.

 


A proč zařadit do jídelníčku ovesnou mouku

Ovesná mouka není nic jiného, než jen rozemleté ovesné vločky. Mezi ostatními moukami vyčnívá tím, že má vysoký obsah bílkovin a prospěšných tuků. Často ji lidé kombinují při pečení s jinou moukou, dokážou tak vytvořit skutečně vláčné těsto.



Dotaz na prodavače

  • Monika Štěpánová dne 8. 3. 2019 v 20:34 napsal: Reagovat

    Dobrý den, je tento přípravek vhodný i před běžeckým závodem? Jako, že zvětší výdrž? Děkuji. Štěpánová

Dotaz

Recenze: *
         
image