Můj účet
Přihlášení
Menu

Zdravý cizrnový dort plný bílkovin

Proč udělat dort zrovna z cizrny? Cizrna je skvělým zdrojem rostlinných bílkovin a vlákniny. Jedná se o luštěninu s jemnou oříškovou chutí a lehce krémovou konzistencí, proto dodá těstu dokonalou chuť. Je cenným zdrojem železa, zinku, kyseliny listové a vitamí nů skupiny B, vitaminu C a E a také nenasycené mastné kyseliny zejména omegu 6.

Korpus:

 

2.vrstva:

 

3.vrstva:

  • 40g kukuřičný škrob (nebo pudingový prášek)
  • 100ml mléko + 250ml voda
  • 25g vanilkový protein 
  • lesní ovoce

 

POSTUP: 

  1. Uvařenou cizrnu rozmixujeme spolu s ostatními ingrediencemi na korpus. Hladké těsto vlijeme do kulaté dortové formy (průměr 18cm) a pečeme na 180°C cca 30min.
  2. Připravíme si krémovou vrstvu: tvaroh  pořádně promícháme s proteinem a následně rovnoměrně naneseme na upečený korpus.
  3. V kastrůlku smícháme mléko s vodou, dáme vařit a přimícháme škrob rozpuštěný v trošce vody. Mícháme do zhoustnutí a vzniklý puding nalijeme na 2. vrstvu Posypeme ovocem dle libosti a dáme dopéct do trouby na dalších 15min. Poté necháme vychladnout a podáváme, dobrou chuť!

 

Nutriční informace  
Energetická hodnota 155kcal
Sacharidy 13g
Tuky 3g
Bílkoviny 18g

 

Mohlo by Vás zajímat:

Vajíčka se řadí mezi základní potraviny zdravé výživy, protože obsahují velké množství živin a antioxidantů. Proč se tedy tvrdí, sníst maximálně 3 vejce týdně, abychom si nezvyšovali cholesterol? Pojďme si vyvrítit tyhle hlouposti, které lidé tvrdí.

 

Tuhle dobrotu si prostě chcete dát k snídani, ke sváče nebo ke kávě. Je hrozně jednoduchá, rychlá a se samých dobrých surovin. Můžete si jej nezdobit polevou, ovocem a navíc tenhle donut se narozdíl od těch klasických nesmaží.
 
Sleduj nás i na sociálních sítích: