Mouka má všestranné využití třeba na pečení - chleba nebo cukroví, nahraďte ve svém klasickém receptu běžnou mouku celozrnnou a obohaťte tak svůj jídelníček o nový rozměr; smažení - například zeleninové placky dobře chutnají připravené z celozrnné mouky; knedlíky, těstoviny, halušky - mouku dobře využijete i při přípravě vařených příloh; zahušťování - pokrmy s hrubší strukturou lze v případě potřeba také zahustit touto moukou.
Krásně provoní muffiny, zákusky i palačinky. Zahustí polévky, omáčky a dodá vašim pokrmům šmrnc.
Jste zastánci zdravého stravování a myslíte si, že mouka je pro vás tabu? Nabízíme Vám řešení. U nás najdete pouze tzv. zdravé mouky .
Celozrnná špaldová mouka je vhodnou alternativou k mouce pšeničné .
Instantní mouka bohatá na vitamín B1, Železo a fosfor. Obsahuje dvakrát více tzv. zdravého tuku než pšenice a více lehce stavitelných proteinů a sacharidů,
Rýžová mouka se vyrábí z rýže speciálním postupem. Využívá se především k přípravě sladkých, nepečených dezertů.
Výběrová bezlepková mouka z lískových ořechů.
Rýžová mouka je přirozeně bezlepková. Má široké využití v kuchyni samotná, ale i v kombinaci s dalšími typy mouky. Je velmi dobrým zahušťovadlem. Zvyšuje objem a pojivost (bezlepkových) směsí.