Prodej byl ukončen
Prohlédněte si nabízené alternativy.
Mandle jsou bohaté na všechny základní živiny. Mezi potravinami rostlinného původu patří mandle k jedněm z nejbohatších na proteiny. Více než polovinu hmotnosti mandlí tvoří tuky. Skládají se především z mononenasycených (34 %) a polynenasycených (11 %) mastných kyselin, hlavně kyseliny linolové, která v nervové soustavě plní důležitou funkci.
Mandle jsou jedním z nejbohatších rostlinných zdrojů vápníku a fosforu. Obsahují též významné množství hořčíku, draslíku a železa. Obsah vápníku v mandlích (266 mg/100 g) Mandle jsou velmi bohaté na zinek, měď a mangan, tj. stopové prvky, které v těle plní důležité funkce. Jsou bohaté na vitaminy B1, B6 a na vitamin E.
Výhody:
Nutriční hodnoty |
100 g |
Energetická hodnota |
2423 KJ/579 kcal |
Tuky |
49,9 g |
- z toho nasycené |
3,8 g |
Sacharidy |
21,6 g |
- z toho cukry |
4,3 g |
Bílkoviny |
21,1 g |
Sůl |
0 g |
Složení: Jádra mandlí
Výrobek může obsahovat stopy arašídů a ostatních skořápkových plodů. Uchovávejte v chladu a nevystavujte přímému slunečnímu záření.