Maltodextrin je polysacharid, který je tvořen spojením několika molekul glukózy. Jedná se o komplexní sacharid, který se štěpí pomaleji než glukóza a má vyšší glykemický index. Je však pro tělo maximálně využitelný.
Ve sportovní výživě se maltodextrin často využívá okolo cvičení, protože poskytuje energii během intenzivního tréninku nebo sportovní aktivity. Jeho schopnost rychle dodat energii dělá z maltodextrinu populární složku pro sportovce, kteří potřebují zvýšit energetický příjem před nebo během tréninku, závodů i dlouhodobé fyzické aktivity.
Doporučená dávka maltodextrinu se může lišit podle individuálních potřeb, typu sportu a intenzity aktivity. Obvykle se doporučuje 30-60 gramů maltodextrinu (což je zhruba 1-2 standardní odměrky) na hodinu fyzické aktivity.
Prom-in Maltodextrin 1300 g - komplexní zdroj sacharidů s nízkým podílem jednoduchých cukrů a vysokým podílem vyšších cukrů. Hlavní výhodou těchto vyšších sacharidů je postupné štěpení v lidském organizmu.
Kvalitní veganský gainer, který obsahuje směs maltodextrinu a glukózy, bílkoviny z hrachového a rýžového proteinového koncentrátu a konopného proteinu.
Energetický nápoj s maltodextrinem a fruktózou, který podpoří Váš maximální výkon
Předtréninkový nebo intratréninkový nápoj určený pro doplnění energie během velmi intenzivních a dlouhotrvajících výkonů.
Maltodextrin je polysacharid získaný ze škrobu prostřednictvím částečné hydrolýzy. Maltodextrin je vhodný pro každého, kdo chce zvýšit příjem sacharidů během dlouhé fyzické zátěže.
Zvláštní výživový doplněk pro sportovce a fyzicky aktivní lidi na zvýšení energetického příjmu.
Maltodextrin vhodný pro každého, kdo chce zvýšit příjem sacharidů během dlouhé fyzické zátěže.
Čistý maltodextrin získaný z kukuřice, bez GMO, pro doplnění svalového glykogenu
Extrifit Maltox 100 1500 g (sáček) - Maltodextrin je vhodný pro sportovce nebo osoby fyzicky namáhané. Dodává energii a je vhodný jak pro silové, tak pro rychlostní i vytrvalostní sporty.
Jedná se o přírodní zdroj rychlé doplnění energie. Dextróza, neboli hroznový cukr, je přírodně se vyskytující oligosacharid a polysacharid.
Maltodextrin je polo-složitý sacharid, který se štěpí pomaleji než glukóza a uvolňuje energii postupně.