Syrovátkový protein bez laktózy je oblíbeným zdrojem bílkovin pro sportovce, osoby se zvýšenou potřebou bílkovin nebo pro ty, kteří se snaží o nárůst svalové hmoty. Proteiny jsou bohaté na esenciální aminokyseliny, které jsou nezbytné pro růst, regeneraci a obnovu svalů. Obsahuje také vysoké množství větvených aminokyselin (BCAA), které hrají důležitou roli při posilování svalů a urychlování regenerace po tréninku.
Díky absenci laktózy je syrovátkový protein bez laktózy vhodný pro lidi s intolerancí na laktózu nebo pro ty, kteří se snaží omezit příjem laktózy ve stravě. Je dobrou volbou i pro jedince, kteří se snaží o redukci hmotnosti, protože obsahuje malé množství sacharidů a tuků, zatímco poskytuje vysokou koncentraci bílkovin. Je důležité si uvědomit, že i když je syrovátkový protein bez laktózy vhodný pro lidi s intolerancí na laktózu, může stále obsahovat stopy laktózy v důsledku zpracování produktu.
Syrovátkový protein bez laktózy je protein se vyrábí tak, aby obsahoval minimální množství laktózy, což je cukr přítomný v mléce. Protein bez laktózy se vyrábí často pomocí mikrofiltrace a ultrafiltrace, které umožňují oddělit bílkoviny od ostatních složek, jako je laktóza, tuky a minerály. Další možností je přidání enzymu laktáza do proteinu, který štěpí laktózu.
V nutričních hodnotách proteinu je laktóza uvedena pod označením "z toho cukry". U neochucených a nedoslazovaných přípravků je možné přesně určit obsah laktózy. V těchto případech je laktóza jediným sacharidem, který mohou obsahovat. Ochucené proteiny mohou obsahovat přísady k dochucení, které zvyšují celkový obsah sacharidů ve složení. Každopádně dnes jsou proteiny zřídka doslazovány cukrem či laktózou. Často se používají umělá sladidla, polyalkoholy nebo stévie, které se v kategorii "z toho cukry" neuvádějí.
Syrovátkový koncentrát není ideální volbou, pokud špatně snášíte laktózu, ale je tu záchrana v podobě syrovátkového izolátu. Průměrný obsah laktózy v těchto proteinech se pohybuje do 2g/100g, což umožňuje i lidem s laktózovou intolerancí si jej bez obav dopřát. Další možnost jsou syrovátkové hydrolyzáty, které se vyrábí ze syrovátkového koncentrátu nebo syrovátkového izolátu. Hydrolyzované proteiny získané ze syrovátkového izolátu obsahují nižší množství laktózy a jsou proto pro osoby s laktózovou intolerancí výhodnější volbou.
Protein můžete užívat různými způsoby v závislosti na preferencích a cílech. Zde je několik typů pro užívání proteinů:
Syrovátkový izolát s extra vysokou schopnostní vstřebávání, za to bez tuku, cukru, lepku, laktózy či aspartamu.
Syrovátkový izolát s extra vysokou schopnostní vstřebávání, za to bez tuku, cukru, lepku, laktózy či aspartamu.
Zdroj bílkovin ze sójových bobů pro růst a udržení svalové hmoty, obsahuje 90% sójový proteinový izolát, minimální obsahu tuku a sacharidů, neobsahuje laktozu
Můžete být vegani a stále svalnatí. Klíčem je kvalitní doplnění proteinů.
Můžete být vegani a stále svalnatí. Klíčem je kvalitní doplnění proteinů.
Proteinový superfood vegan koktejl lahodné chuti a krémové konzistence s nutričně vyváženým složením.
Můžete být vegani a stále svalnatí. Klíčem je kvalitní doplnění proteinů.
Špičkový přírodní syrovátkový proteinový izolát s bílkovinou v té nejčistší možné formě.
91 % hydrolyzovaných izolovaných hovězích bílkovin s minimálním obsahem tuku.
Zdroj bílkovin ze sójových bobů pro růst a udržení svalové hmoty, obsahuje 90% sójový proteinový izolát, minimální obsahu tuku a sacharidů, neobsahuje laktozu
Vegan Protein Blend kombinuje proteinový izolát z hrachu, bílkoviny z hnědé rýže a konopí. Jedná se o veganský proteinový prášek špičkové kvality, plný řady esenciálních aminokyselin a více než 22g bílkovin v jedné porci.
Rostlinný zdroj vysoce kvalitních rostlinných bílkovin.bílkovin výjimečné chuti
Weider Vegan Protein 750 g - vhodný pro vegetariány a vegany, obsahuje výhradně rostlinné bílkoviny. S přírodním sladidlem (stévií). Bílkoviny přispívají k růstu a udržení svalové hmoty.
Proteinový izolát z výhradně rostlinných zdrojů! Neobsahuje laktózu! Vynikající alternativa k syrovátkovým a mléčným proteinům.
Protein Classic Plus v bio kvalitě je postaven na originálním rýžovém proteinu Sunwarrior, a navíc obsahuje aminokyseliny z hrachu, chia semínek, quinoy a amarantu.
Bezlaktózový beef protein z čistého 100% hovězího proteinového hydrolyzátu.
Proteinový izolát z výhradně rostlinných zdrojů! Neobsahuje laktózu! Vynikající alternativa k syrovátkovým a mléčným proteinům.
Z 90 % enzymaticky hydrolyzovaná hovězí bílkovina, která je jedním z nejkvalitnějších zdrojů proteinů.
Naberte sílu s přírodním proteinem na rostlinné bázi. Hrachový proteinový izolát je bez lepku, laktózy, cholesterolu a dalších antinutrientů.
Sunwarrior proteinový prášek, který obsahuje až 20 g bílkovin . Sunwarrior je vyroben z klíčícího endospermu (vnitřní živné pletivo rostlin) a z otrub syrové naklíčené celozrnné hnědé rýže.
Hydrolyzovaný proteinový peptidový derivát získaný z hovězího masa se speciální aminokyselinovou bází.
Komplexní proteinový koncentrát z rakouských dýňových semínek. Proteinový prášek v kvalitě RAW je vyroben šetrným vylisováním a rozmělněním semínek
Amix Anabolic Monster Beef 90 Protein 2200 g - 90% enzymaticky hydrolyzovaná (předtrávená) hovězí bílkovina, která je jedním z nejkvalitnějších zdrojů proteinů na trhu.
Vegan Fitness Konopný Protein 1000 g - Komplexní proteinový koncentrát z evropských konopných semínek, vyráběný pod ochrannou známkou CANAH®.
Vegan Protein Blend kombinuje proteinový izolát z hrachu a fava bean nebo také (bobu obecného).
Proteinový superfood vegan koktejl lahodné chuti a krémové konzistence s nutričně vyváženým složením.
Prémiová BIO přírodní směs dvou rostlinných proteinů - rýžového z celozrnné rýže a hrachového.
Komplexní proteinový koncentrát z GMO free hnědé rýže. Pro izolaci bílkoviny, která je izolována jak z klíčků, tak ze zrna hnědé rýže, je použita speciální technologie. Ta garantuje vysoký obsah nedenaturovaných bílkovin s maximální biodostupností.
Skvělý veganský protein ze směsi hrachového a dýňového proteinu.
Nedenaturovaný protein k nabírání čisté svalové hmoty. Bez zbytečného tuku a laktózy.