Prodej byl ukončen
Prohlédněte si nabízené alternativy.
VÝPRODEJ Z DŮVODU POŠKOZENÉHO OBALU. OBSAH UVNITŘ BALENÍ JE V POŘÁDKU.
Mandle představují součást lidské stravy už od nepaměti. Pro svůj vysoký obsah bílkovin, vlákniny, vápníku, zinku, antioxidantů a díky lahodné nasládlé chuti se staly jedinečnou potravinou se širokým uplatněním. V mandlích najdeme více než 50 % tuků. Skládají se především ze zdraví prospěšných mononenasycených (34 %) a polynenasycených (11 %) mastných kyselin. Mezi potravinami rostlinného původu patří mandle k nejbohatším na proteiny - najdeme v nich téměř 20 % bílkovin! Obsahují jen asi 18 % sacharidů, proto je vhodné je doplňovat sušeným ovocem.
Mandle se dají využít na nespočet způsobů. Obvykle je všichni rádi mlsáme jen tak samotné nebo v kombinaci s dalšími ořechy a sušeným nebo čerstvým ovocem. Mají ale obrovské využití v teplé i studené kuchyni. Často se používají při pečení cukroví a obzvláště dobře chutnají v závinech. Také je můžeme přidat do smoothie, udělat si z nich domácí ořechové máslo nebo je přihodit na pánev k masu.
Grizly TIP: Z mandlové mouky můžeme upéct zdravější varianty dezertů a mandlové lupínky krásně a zdravě ozdobí zeleninový salát.
Balení: 500 g/ 1000 g
Minimální trvanlivost: Viz. obal
Upozornění: Skladujte v suchu, při teplotě do 25 °C. Nevystavujte přímému slunečnímu záření. Chraňte před mrazem. Výrobce neručí za vady vzniklé nevhodným skladováním a použitím.
Upozornění pro alergiky: Alergeny ve složení produktu tučně zvýrazněny.
Tabulka nutričních hodnot: |
na 100 g |
Energetická hodnota:
|
2518 kJ / 609 kcal
|
Tuky:
|
54,6 g
|
z toho nasycené mastné kyseliny:
|
4,9 g
|
Sacharidy:
|
6,2 g
|
z toho cukry:
|
5,3 g
|
Bílkoviny:
|
19,1 g
|
Sůl:
|
0,03 g
|
Složení: Jádra mandlí loupaná 100%.