Prodej byl ukončen
Prohlédněte si nabízené alternativy.
Royal Mass nabízí nadstandardní parametry funkčnosti, kvality a čistoty, které u běžných marketingových produktů obvykle nenaleznete. Na vývoji této jedinečné formule se podíleli špičkoví němečtí odborníci a specialisté, a to s jednoznačným zaměřením na dva hlavní cíle:
Výsledkem této sofistikované „symbiózy“ je Royal Mass, funkční gainer „křišťálové“ čistoty, který svým dynamickým anabolickým účinkem nabízí parametry, na které jsme po právu hrdi. Royal Mass „bez nadsázky“ překonává všechny dosavadní limity a vytváří novou kategorii vysokoenergetických formulí určených pro budování svalové hmoty.
Pro koho je Royal Mass určen?
Jaké jsou hlavní parametry?
Základ receptury Royal Mass tvoří pro každou kategorii složek, vždy ingredience té nejvyšší kvality a to nejen vzhledem k čistotě, ale i vzhledem k prověření klinickými studiemi ( = nejvyšší „rating“ použitých složek ).
PROTEINOVÁ FRAKCE
Základ proteinové frakce tvoří kombinace bioaktvního syrovátkového izolátu a bioaktivního micelárního kaseinu v garantovaném poměru 3:1 (přesně 3,2:1)
CFM WPI – mikrofiltrovaný a „crossflow“ ultrafiltrovaný syrovátkový izolát - Pro udržení metabolismu v anabolickém stavu je naprosto zásadní okamžité a bezproblémové vstřebávání aminokyselin v tenkém střevě a jejich rychlý průchod játry do krevního oběhu. Všechny klinické studie potvrzují, že bioaktivní syrovátkový proteinový izolát je tou nejúčinější dusíkatou formou pro co nejrychlejší absorpci v krátkém čase. Dochází tak ke zvýšení proteinové syntézy až o 68% (anabolický účinek) s délkou působení do tří hodin.
Micelární kasein – mikrofiltrovaný a ultrafiltrovaný mléčný koncentrát - Pro ochranu svalové hmoty (antikatabolický účinek) je naprosto zásadní bezproblémové vstřebávání aminokyselin s postupným uvolňováním. Tento parametr nabízí micelární kasein a to díky speciální formě „micel“ ve které je zpracován. Micelární kasein může zpomalit odbourávání svalové hmoty až o 34%, s délkou působení až 7 hodin.
Garantovaný poměr 3:1 (CFM WPI: Micelární kasein)
RoyalMass obsahuje CFM WPI a micelární kasein v garantovaném poměru 3:1. Jedná se o tzv. zlatý anabolický poměr, tedy tři díly „rychlých“ bílkovin s anabolickým účinkem vůči jednomu dílu „pomalých“ bílkovin s antikatabolickým účinkem. Není také náhodou, že v rozmezí tohoto poměru obsahuje rychlé a pomalé bílkoviny lidské mateřské mléko, které patří do tzv. albuminózní skupiny mléčných bílkovin. Důvodem je jednoduchý žaludek člověka, pro který je tento poměr optimální zejména v období růstu a to jak v ranném dětství, tak v dospělosti při požadavku efektivního budování svalové hmoty. Opakem uvedené albuminózní skupiny, která je člověku vlastní, je skupina kaseinová, do které patří kravské mléko, které obsahuje převažující část pomalých bílkovin s antikatabolickým účinkem. Důvodem je složitý žaludek přežvýkavců, který se skládá ze 4 částí a je schopen trávit i celulózu, proto mu vyhovuje trvalý a pravidelný přísun tzv. „pomalých“ živin.
SACHARIDOVÁ FRAKCE
Základ sacharidové frakce tvoří kombinace vysokomolekulárních polymerů z kukuřice, glukózových polymerů a D-glukózy, ve vzájemně optimalizovaném, garantovaném poměru.
Vysokomolekulární kukuřičné polymery - Vysokomolekulární kukuřičné polymery, představují speciálně upravené sacharidové řetězce o vysoké molekulární hmotnosti, jejichž základem jsou rozvětvené molekuly amylopektinu, který je jedním z nejúčinnějších zdrojů energie. Amylopektin se velmi rychle vstřebává a obnovuje bezprostředně zásoby svalového cukru glykogenu. Při pravidelné suplementaci tak dochází k navýšení zásob glykogenu, dále ke zvýšení svalové hydratace a růstu svalové hmoty. Amylopektin zvyšuje také využitelnost ostatních současně podávaných živin a mikronutrientů.
Glukózové polymery - Glukózové polymery se střední délkou řetězce, nabízí nižší molekulární hmotnost než kukuřičné polymery a jsou zdrojem „středně“ rychlé energie.
D-Glukóza - Jednoduchý cukry D-Glukosa je pro existenci našeho organizmu doslova nezbytný. Je to nejrychlejší a nejzákladnější zdroj energie pro lidské tělo. Kromě růstu svalové hmoty, je glukóza pro některé lidské orgány jako je mozek a červené krvinky, zcela nezbytná. Je to jejich jediný zdroj energie, bez kterého se prostě neobejdou. Tyto tkáně spotřebují za 24 hodin přibližně 150 g glukosy.
LIPIDOVÁ FRAKCE
Základ tukové složky tvoří tzv. zdravé MCFA tuky, tedy kyselina kaprylová a kyselina kaprinová v garantovaném poměru 60:40.
Kyselina kaprylová a kyselina kaprinová - Jedná se o mastné kyseliny, které se přirozeně vyskytujínapř. v mateřském mléce. Kyselina kaprylová a kaprinovájsou vysoce účinné proti kvasinkám a plísním ve střevním traktu organismu, podporujítak bezproblémové trávení živin a optimální kondici trávícíhoústrojí. Díky poměrně krátkému řetězci prochází zejména kyselina kaprylová snadno membránami, je proto účinná proti některým bakteriím potaženým ochranným lipidovým filmem (například Staphylococcus aureus, Streptococcus atd.).
VITAMÍNOVÁ FRAKCE
Plnohodnotné dávky vitamínů jsou naprosto nezbytné pro optimální fungování metabolizmu a využití jednotlivých živin. Proto každá jedna doporučená dávka RoyalMass ( =100g), obsahuje 50% doporučené denní dávky nejdůležitějších vitamínů dle norem EU ( tzv. % RDA). Pozn. : v ČR jsou doporučené denní dávky odlišné (tzv. % DDD) a pohybují se v rozpětí od 17% do 150% oproti RDA.
RoyalMass využívá v rámci každé kategorie živin a složek (bílkoviny, sacharidy, tuky atd.), vždy ty nejkvalitnější a nejčistější zdroje ( viz. odkaz Věda a Fakta). V této kategorii předbíháRoyalMass většinu marketingových produktů „o několik světelných let“!
RoyalMassa čistota použitých živin: RoyalMass obsahuje pouze prvotřídní, čisté zdroje živin!
RoyalMass neobsahuje tyto zdroje živin:
RoyalMass a laktóza:RoyalMass obsahuje pouze 0,7 g laktózy na 100 g produktu! Tohoto parametru nedosahuje ani většina vysokoproteinových koncentrátů!
Co je to laktóza?
Laktóza je cukr, který je obsažen v mléce. Je to disacharid, složený z galaktózy a glukózy vázaných přes glukosidovou vazbu. Z řady studií vyplývá, že většina dospělé populace má jen nízkou laktázovou aktivitu (na rozdíl od dětí), takže vysoké procento lidí po celém světě nemá dostatek laktázy, aby rozdělili laktózu a tak trpí intolerancí laktózy, často aniž by o tom vůbec věděli. Bez laktázy zůstává disacharid laktóza nerozštěpený a nemůže být absorbován skrz střevní stěnu do krevního řečiště. Toto se všeobecně nazývá intolerancí laktózy.
Jak poznám obsah těžce stravitelné laktózy v produktu?
1/ Podle etikety, kde je údaj o obsahu laktózy přesně vyčíslen v nutričních hodnotách
2/ Podle podrobného složení produktu. Zdrojem vysokého množství laktózy jsou: sušená syrovátka, sušené mléko, WPC s nižším obsahem bílkovin (25-30%), MPC s nižším obsahem bílkovin(25-30%) atd..
POZOR! Některé gainery, mohou obsahovat 25 až 50% laktózy! Což znamená de fakto nulový kalorický efekt pro výstavbu svalové hmoty a nezdravé zatížení zažívacího traktu.Laktóza tak projde zažívacím traktem, bez výraznějšího kalorického efektu.
RoyalMass a další aditiva: RoyalMass neobsahuje žádná umělá sladidla a umělá barviva!
Doporučené dávkování:
Upozornění: Royal Mass je sestaven s jednoznačným zaměřením na kvalitu a stravitelnost, proto neobsahuje žádná umělá sladidla, zahušťovadla a balastní plnidla, to se projevuje na méně výrazné, avšak zcela přirozené a bezproblémové chuti s vynikající stravitelností.
Příprava: jednu dávku 100g rozmíchejte ve 450-500 ml vody, nejlépe v šejkru.
Dávkování dle tělesné hmotnosti:
Informace: Doplněk stravy, potravina určená pro zvláštní výživu, vhodná pro sportovce, před použitím čtěte pečlivě informace a upozornění na etiketě výrobku, nepřekračujte doporučené denní dávkování uvedené na etiketě výrobku
Nutriční hodnoty a přesné složení naleznete v popisu zboží nahoře v záložce "Nutriční hodnoty"
Tabulka nutričních hodnot: 100 g
Energetická hodnota: | 1590 kJ (380 kcal) | % DDD |
Bílkoviny |
20,4 g | |
z toho CFM izolát syrovátkové bílkoviny | 14,6 g | |
z toho koncentrát mléčné bílkoviny (80% micelární kasein, 20% syrovátková bílkovina) | 4,5 g | |
Sacharidy | 69,8g | |
z toho cukry | 24,1 g | |
z toho kukuřičný škrob (polymery) | 10,0 g | |
z toho dextróza | 25,0 g | |
z toho maltodextrin | 34,1 g | |
z toholaktóza | 0,7 g | |
Tuk | 1,4 g | |
z toho nasycené mastné kyseliny | 1,0 g | |
z tohokys. Kaprylová (MCT) | 0,3 g | |
z tohokys.kaprinová (MCT) | 0,2 g | |
Vláknina | 1,8 g | |
Sodík | 0,05 g | |
Vitamín C | 40,0 mg | 67 |
Niacin | 8,0 mg | 44 |
Vitamín E | 6,0 mg | 60 |
Kys. pantothenová | 3,0 mg | 50 |
Vitamín B6 | 0,7 mg | 35 |
Vitamín B2 | 0,7 mg | 44 |
Vitamín B1 | 0,55 mg | 39 |
Kyselina listová | 125 µg | 63 |
Biotin | 25,0 µg | 17 |
Vitamín B12 | 2,5 µg | 150 |
*%RDA/*%DDD = doporučená denní dávka
Typické aminokyselinové spektrum:
Aminokyselina |
100 g (Bílkovina) |
*EAA |
44,47 g |
L-valin |
5,88 g |
L-leucin |
10,28 g |
L-isoleucin |
6,00 g |
L-lysin |
9,12 g |
L-methionin |
2,31 g |
L-fenylalanin |
3,29 g |
L-threonin |
6,13 g |
L-tryptofan |
1,46 g |
**semiEAA |
|
L-arginin |
2,47 g |
L-cystein |
1,82 g |
L-kyselina glutamová |
18,46 g |
L-histidin |
2,36 g |
L-prolin |
6,37 g |
L-tyrosin |
3,14 g |
***nonEAA |
|
L-alanin |
4,56 g |
L-kyselinaasparagová |
10,13 g |
L-glycin |
1,48 g |
L-serin |
4,73 g |
*esenciální aminokyseliny
**semi-esenciální aminokyseliny
***neesenciální aminokyseliny