Obiloviny nebo také cereálie se dělí na celozrnné a necelozrnné. Obiloviny a produkty z nich patří do jídelníčku člověka od pradávna. Kromě toho, že skvěle chutnají, zasytí a dodají tělu energii. Obiloviny jsou hlavním zdrojem sacharidů a jejich podíl v lidské výživě se odhaduje kolem 50 procent přijaté energie, u sportovců i mnohem více.
Vynikající křupavé vícezrnné plátky s vysokým obsahem vlákniny.
Přirozeně bezlepková pseudoobilovina, lehce stravitelná a snadná na přípravu
Vločky mají jemnou pohankovou chuť a vůni. Pohankové vločky si dejte jen tak v misce s ovocem a rostlinným mlékem. Skvěle poslouží jako základ pro karbanátky a zeleninové placky.
Bulgur je naklíčená, usušená, nahrubo rozlámaná a uvařená pšenice. Vypadá jako kuskus a i se podobně připravuje. Má příjemnou obilnou vůni a sladkou oříškovou chuť. Hodí se do rizot, nádivek, polévek, salátů nebo kaší.
Má přijemnou kukuřičnou chuť a vůni. Snadná a rychlá příprava univerzální přílohy.
Quinoa neboli merlík čilský je populární bezlepková pseudoobilovina.
Pohanka je přirozeně bezlepková pseudoobilovina, která má nezaměnitelnou, lehce oříškovou chuť. Její použití je univerzální, hodí se na sladko i na slano.