Prodej byl ukončen
Prohlédněte si nabízené alternativy.
Rychle a snadno připravená přirozeně bezlepková kaše, ze které připravíte mnoho pokrmů.
Instantní kaše jsou výbornou variantou nejen pro vaše snídaně. Mezi jejich přednosti patří rychlá a snadná příprava a variabilnost použití. Přidáním různých surovin z nich vytvoříte mnoho chutných pokrmů. Rýžovo-pohanková kaše patří mezi přirozeně bezlepkové potraviny.
Ráno dělá den a snídaně dělá ráno. Dobrá snídaně vám zajistí dostatek energie a pocit sytosti. Ale právě ráno člověk často nejvíce pospíchá a nemá na přípravu jídla moc času. V takovém případě můžete sáhnout po instantní kaši, třeba zrovna rýžovo-pohankové.
Rýže i pohanka jsou přirozeně bezlepkové obiloviny. Příprava kaše z rýže nebo pohanky trvá tradičně až půl hodiny, vy ji ale můžete mít hotovou během chvilky. Fantazii se meze nekladou a do své kaše si můžete pokaždé přidat něco jiného. Z jednoho sáčku si tak uděláte mnoho různých a chutných pokrmů.
Tipy a recepty na použití rýžovo-pohankové kaše:
✅ snídaně - přihoďte ovoce, ořechy, zalijte sirupem, ořechovým máslem nebo jogurtem a máte výbornou kaši
✅ dezert - v poháru můžete rýžovo-pohankovou kaši krásně nazdobit třeba se zkaramelizovaným ovocem a sladkým sirupem
✅ koktejl - když při vaření přidáte více tekutiny, řidší kaši pak lze rozmixovat s ořechy a ovocem a uděláte si tak výborný koktejl
✅ knedlíčky do polévky - nastrouhané tofu, kaši, utřený česnek a nasekané bylinky zformujte do malých knedlíčků, které stačí v polévce už jen 3 minuty povařit
✅ zahušťování - díky neutrální chuti je kaše ideální pro zahušťování pokrmů jako jsou omáčky nebo polévky
✅ karbanátky, sekaná - kaše slouží i jako dobré pojivo při přípravě těchto typů jídel
✅ kynuté těsto - přídavek 2 - 3 váhových procent do mouky zlepší schopnost vázat vodu, což přinese prodloužení trvanlivosti a vyšší vláčnost těsta
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Návod k použití: Rozmíchejte v teplé vodě nebo ve vašem oblíbeném mléce.
Balení: 300 g
Minimální trvanilovst: Viz obal
Upozornění pro alergiky: Alergeny jsou vyznačeny tučně ve složení produktu.
Výživové údaje
|
100 g
|
Energetická hodnota
|
1588 kJ/374 kcal
|
Tuky
|
0,3 g
|
- z toho nasycené mastné kyseliny
|
0 g
|
Sacharidy
|
85 g
|
- z toho cukry
|
0,6 g
|
Bílkoviny
|
7, 76 g
|
Sůl
|
0,01 g
|
Složení: Rýže pololoupaná dlouhozrnná* 80 %, pohanka lámanka* 15 %, kukuřičná krupice* 5 %. Může obsahovat stopy lepku a vajec. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Vločky mají jemnou pohankovou chuť a vůni. Pohankové vločky si dejte jen tak v misce s ovocem a rostlinným mlékem. Skvěle poslouží jako základ pro karbanátky a zeleninové placky.
Pohanka je přirozeně bezlepková pseudoobilovina, která má nezaměnitelnou, lehce oříškovou chuť. Její použití je univerzální, hodí se na sladko i na slano.
Chutné lupínky z kukuřičné mouky v biokvalitě. Výtečné jako svačinka, hodí se ale i ke snídani do domácího müsli. Lze je i nadrtit a použít na obalování.
Karob je zajímavou alternativou čokolády v biokvalitě.