Semínka máku v biokvalitě. Široké využití při pečení. Vhodné také k výrobě semínkového másla nebo rostlinného mléka. Tradiční součást české kuchyně.
Semínka máku je můžete využít různě. Dají se namáčet, což trvá přibližně osm hodin. Také je můžete pražit, dosáhnete tak u nich intenzivnější vůně. Dokonce z nich lze vyrobit chutné mléko nebo máslo. Mák nelze zcela rozmixovat, takže máslo nebude úplně hladké. Při jeho výrobě přidejte vždy dvě lžíce jiného tuku na 100 g máku.
Mák setý se pěstuje už tisíce let pro svoje semena i pro bílou šťávu v nezralých makovicích obsahující opium. Je tradiční součástí české kuchyně.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Použití: Mák můžete používat celý i rozemletý, vhodný na pečení i do pomazánek.
Balení: 250g
Minimální trvanlivost: Viz obal
Upozornění: Skladujte v suchu a při teplotě do 25 °C. Nevystavujte přímému slunečnímu záření. Chraňte před mrazem. Výrobce neručí za vady vzniklé nevhodným skladováním a použitím.
Upozornění pro alergiky: Alergeny jsou vyznačeny tučně ve složení produktu. Výrobek je vyroben v závodu se zpracováním mléčných produktů, lepku, oxidu siřičitého, sóji, vajec, oříšků, ryb a korýšů.
Energetická hodnota 2 167 kJ / 518 kcal | |
---|---|
Tuky: | 42,0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 4,9 g |
Sacharidy: | 4,2 g |
z toho cukry: | 2,3 g |
Vláknina: | 20,0 g |
Bílkoviny: | 20,0 g |
Sůl: | 0,05 g |
Mák modrý: Produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.