Prodej byl ukončen
Prohlédněte si nabízené alternativy.
Pohanková mouka je vhodná pro bezlepkovou dietu. V kuchyni má široké využití jako běžná mouka. Pohanková mouka je vhodná i jako příměs do bílé pšeničné mouky na zvýraznění chuti. Její výjimečné pojivé vlasnosti použijte při přípravě těst, knedlíků, noků, palačinek či omelet. V biokvalitě.
✅ alternativa k běžné mouce
✅ všestrané využití v kuchyni
✅ do pečiva, k zahušťování, na smažení, na knedlíky...
✅ BIO kvalita
✅ podporuje ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření
Mouka je namleta z pohankových krup. Pohanka se k nám dostala v 15. století z Ruska a stala se součástí českých jídel především na Moravě. Neobsahuje lepek jako obiloviny, je tedy ideální variantou pro celiaky. Oblíbená je zvláště ve Francii, kde se z ní dělají známé tradiční palačinky - sladké crepes a slané galettes.
Biopotraviny vždy prochází systémem kontrol a certifikace, který zajišťuje jejich kvalitu a umožňuje jim nést toto označení. Jejich biokvalitu docení především lidé se zájmem o ekologické zemědělství a udržitelný systém hospodaření.
Balení: 400 g
Minimální trvanlivost: Viz. obal
Upozornění: Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 75 %. Nevystavujte přímému slunečnímu záření. Chraňte před mrazem. Výrobce neručí za vady vzniklé nevhodným skladováním a použitím.
Upozornění pro alergiky: Alergeny ve složení produktu tučně zvýrazněný.
Nutriční informace na 100 g | |
Energetická hodnota |
1502 kJ / 359 kcal
|
Tuky: |
2,7 g
|
z toho nasycené mastné kyseliny: |
0,5 g
|
Sacharidy: |
71 g
|
z toho cukry: |
0,3 g
|
Vláknina: |
3,6 g
|
Bílkoviny: |
12 g
|
Sůl: |
0,01 g
|
Složení: Pohanka setá loupaná mletá*.
Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů, a sezamu.
*produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Krásně provoní muffiny, zákusky i palačinky. Zahustí polévky, omáčky a dodá vašim pokrmům šmrnc.
Bulgur je naklíčená, usušená, nahrubo rozlámaná a uvařená pšenice. Vypadá jako kuskus a i se podobně připravuje. Má příjemnou obilnou vůni a sladkou oříškovou chuť. Hodí se do rizot, nádivek, polévek, salátů nebo kaší.
Tento zajímavý druh cukru se vyrábí z mízy květů kokosových palem. Hodí se všude tam, kam byste použili třtinový cukr
Tradiční surovina pro přípravu dezertů v biokvalitě. Hodí se ale i do smoothie či horkého mléka. V kombinaci například s chilli může být i součástí exotických receptů.