Prodej byl ukončen
Prohlédněte si nabízené alternativy.
VÝPRODEJ Z DŮVODU PROŠLÉHO DATA MINIMÁLNÍ TRVANLIVOSTI (DMT 26.6.2022)
Bezlepková varianta kuskusu z cizrnové mouky je vhodná zejména pro celiaky. Kuskus rychle uvaříte a v kuchyni má široké využití. Přidejte ho do polévek, do salátů nebo jako přílohu.
Cizrnový kuskus je vhodný pro celiaky i vegany, neobsahuje lepek ani produkty živočišného původu. Nemusíte ho vařit, stačí jej zalít stejným množstvím vody a nechat pod pokličkou 5 minut dojít, možno mezitím párkrát vidličkou prokypřit.
Využití:
Jméno kuskus je převzaté z arabštiny, jedná se totiž o tradiční severoafrické jídlo. Postupem času se rozšířilo do celého světa. Kuskus je spařená a do kuliček tvarovaná krupice. K jeho výrobě se používá pšenice, proso i ječmen. Často je zaměňován s bulgurem, bulgur ale není z krupice, nýbrž z pšeničných krupek.
Cizrna neboli římský hrách se získává z rostliny s názvem cizrna beraní. Domestikována byla před 7000 lety v oblasti kolem Turecka a Sýrie. Dnes se převážně pěstuje a používá v Indii. Plodem rostliny je lusk s až deseti kulovitými semeny nažloutlé barvy.
Návod k přípravě: Zalijte vroucí vodou v poměru 1 díl kuskusu na 1 díl vody a nechte 5 minut odstát. Občas zamíchejte.
Balení: 330 g
Minimální trvanlivost: Viz obal
Upozornění: Skladujte v suchu a při teplotě do 25 °C. Nevystavujte přímému slunečnímu záření. Chraňte před mrazem. Výrobce neručí za vady vzniklé nevhodným skladováním a použitím.
Upozornění pro alergiky: Alergeny jsou vyznačeny tučně ve složení produktu. Výrobek je vyroben v závodu se zpracováním mléčných produktů, lepku, oxidu siřičitého, sóji, vajec, oříšků, ryb a korýšů.
Nutriční hodnoty | 100 g |
Energetická hodnota | 1517 kj/ 360 kcal |
Tuky | 4,4 g |
- z toho nasycené mástné kyseliny | 0.7 g |
Sacharidy | 56 g |
- z toho cukry | 2,3 g |
Bílkoviny | 18 g |
Vláknina | 12 g |
Sůl | 0,01 g |
Složení:
Cizrnová mouka, voda.
Rýže basmati je typická dlouhými zrny a jemnou oříškovou vůní. V kuchyni doceníte především její nelepivost a krátkou dobu přípravy. Jedná se o rýži v biokvalitě z podhůří Himálají. Basmati je také přirozeně bezlepková.
Celozrnná špaldová mouka je vhodnou alternativou k mouce pšeničné .
Hotové maso ve vlastní šťávě bez konzervantů od českých producentů.