Esenciální surovina pro výrobu pravých francouzských makronek nebo pro všechny zastánce paleo stravovacího stylu.
Mandlová mouka se vyrábí z najemno rozemletých mandlí. Můžete jí nahradit část klasické mouky nebo použít pouze mouku mandlovou. Pokrmy tak trochu ozdravíte, odlehčíte a dodáte jim vyšší výživnou hodnotu. Z mandlové mouky se vyrábějí vyhlášené makronky, můžete s ní však ozvláštnit jakékoliv dezerty. Umixujete z ní i mandlové mléko nebo připravíte domácí marcipán. Na mandlovou mouku nedají dopustit také paleo nadšenci nebo celiaci, kteří na ní oceňují její přirozenou bezlepkovost. Mandlová mouka v bio kvalitě je vhodná pro všechny, kteří chtějí ozvláštnit svůj jídelníček novou surovinou s multifunkčním využitím a zajímají se o zdravé stravování.
Návod k použití: Slouží při kuchyňských úpravách běžných pokrmů.
Balení: 250g
Minimální trvanlivost: Viz. obal
Upozornění: Skladujte v suchu a v chladu. Nevysta Výrobce neručí za vady vzniklé nevhodným skladováním a použitím.
Upozornění pro alergiky: Alergeny jsou vyznačeny tučně ve složení produktu. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Nutriční hodnoty
|
ve 100 g
|
Energetická hodnota
|
2470 Kj/590 kcal
|
Tuky
|
53 g
|
- z toho nasycené mastné kyseliny
|
3,9 g
|
Sacharidy
|
19 g
|
- z toho cukry
|
4,6 g
|
Vláknina
|
10 g
|
Bílkoviny
|
21 g
|
Sůl
|
0,05 g
|
Složení: mletá loupaná jádra mandlí.