Hlavní ambicí celé knihy je přinést podložené, srozumitelné a prakticky použitelné informace o efektivním hubnutí a zdravém životním stylu. Seznámit čtenáře se všemi klíčovými návyky týkajícími se výživy, pohybu a spánku, aby přestali dokola hubnout drastickými módními dietami (a nabírat následnými jo-jo efekty), ale jednou provždy zhubli a tyto výsledky dlouhodobě udrželi. To vše bez extrémů a hladovění, bez vyloučení oblíbených potravin a bez „zázračných“ výrobků na hubnutí.
Cílem publikace je vysvětlit, jak při hubnutí funguje naše tělo i hormony, jakou roli hraje genetika, proč je takový informační chaos v oblasti zdravé výživy a hubnutí, proč diety dlouhodobě nefungují, co je klíčové pro úspěšné a udržitelné hubnutí, jak vybírat potraviny a sestavit si jednotlivé chody i celý jídelníček nebo co dělat, když se hubnutí zastaví. Nechybí kapitoly o psychologii hubnutí, mýtech v oblasti hubnutí, pohybových aktivitách a roli spánku. V poslední části jsou podrobně rozebrány výhody i nevýhody všech nejznámějších diet a výživových stylů. Věříme, že vám kniha bude srozumitelným průvodcem při hubnutí a trvalé změně životního stylu!
Základní údaje o knize:
O autorech:
Osobní vizí Ing. Lukáše Roubíka je NAUČIT ČESKO JÍST bez extrémů, neudržitelných diet a „zázračných“ produktů. Přivést co nejvíce lidí ke vhodným návykům na výživu, pohyb a spánek, které se dají aplikovat v reálném životě každého z nás, respektují naši individualitu, mají prokazatelné výsledky a jsou dlouhodobě udržitelné. Výživu člověka vystudoval Lukáš na Lékařské fakultě MU v Brně, je autorem tří populárních knih o kulturistice, moderní výživě a hubnutí a je spoluzakladatelem Institutu Moderní Výživy.
Bc. Miloslav Šindelář věří, že správná výživa a zdravý životní styl jsou klíčem k prevenci mnoha onemocnění a přispívají velkou měrou ke zlepšení kvality života každého z nás. Obor Nutriční terapeut vystudoval na 1. lékařské fakultě Univerzity Karlovy a je také certifikovaným poradcem pro výživu. Je zároveň spoluautorem populární knihy Moderní výživa a spoluzakladatelem Institutu Moderní Výživy. Jeho snahou je popularizace vědecky podložených informací o výživě, dlouhověkosti a zdravém životním stylu.