Prodej byl ukončen
Prohlédněte si nabízené alternativy.
Krupice ze starého druhu pšenice v biokvalitě. Jedná se o nahrubo umleté zrno obilí. Špaldová krupice se výborně hodí na zahušťování polévek a krupicovou kaši.
Když jídlo připravíte z celozrnné krupice, může mít tmavší zabarvení, než jste zvyklí. Tmavší barva ale neubírá pokrmu na chuti, právě naopak. Celozrnná krupice krásně voní i dobře chutná.
Krupice je nahrubo umleté zrno obilí. Mezi krupicí a moukou je rozdíl pouze v hrubosti mletí. Hrubá mouka je o něco jemněji namletá krupice.
Špalda je celkem zapomenutý druh rozpadavé pšenice, který byl odsunut kvůli vyšším výnosům jiných druhů. Jedná se o velmi odolnou a nenáročnou rostlinu. Kromě mouky se z ní vyrábí například alternativní kávovina jako náhražka kávy.
Návod k použití: Slouží při kuchyňských úpravách běžných pokrmů.
Balení: 400g
Minimální trvanlivost: Viz obal
Upozornění: Skladujte v suchu a při teplotě do 25 °C. Nevystavujte přímému slunečnímu záření. Chraňte před mrazem. Výrobce neručí za vady vzniklé nevhodným skladováním a použitím.
Upozornění pro alergiky: Alergeny jsou vyznačeny tučně ve složení produktu.
Energetická hodnota 1 576 kJ / 372 kcal | |
---|---|
Tuky: | 1,7 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,3 g |
Sacharidy: | 73,0 g |
z toho cukry: | 1,5 g |
Bílkoviny: | 13,0 g |
Sůl: | 0,01 g |
Složení: pšenice špalda