Můj účet
Přihlášení
Menu

Vaječné proteiny

Co je vaječný protein a jak funguje? 

Vaječný protein je bílkovina z vaječného bílku. Vysoce kvalitní zdroj bílkovin, který obsahuje všechny esenciální aminokyseliny. Vaječný protein je dostupný ve formě prášku, který se snadno stravuje a vstřebává. Používá se samostatně nebo ve směsi s jinými zdroji bílkovin, jako je syrovátkový protein nebo kasein. 

  1. Vysoký obsah bílkovin: Vaječný protein obsahuje vysoké množství bílkovin, které jsou důležité pro růst, regeneraci a udržení svalové hmoty. Bílkoviny jsou nezbytné pro tvorbu enzymů, podporu imunitního systému a další důležité funkce v těle.
  2. Snadná stravitelnost a pomalé vstřebávání: Vaječný protein je dobře stravitelný. Díky tomu mohou být aminokyseliny rychleji dodány svalům a tkáním pro regeneraci a růst.
  3. Nízký obsah tuku a sacharidů: Vaječný proteinový prášek neobsahuje žádný tuk ani sacharidy.
  4. Neobsahuje laktózu ani mléčné alergeny: Vaječný protein je vhodnou alternativou pro ty, kteří trpí intolerancí laktózy nebo alergií na mléčné produkty.
  5. Vysoký obsah esenciálních aminokyselin EAA a BCAA
  6. Zdroj sodíku, draslíku a fosforu
  7. Přirozený obsah vitamínů A, B12 a D
  8. Téměř bez tuků a sacharidů

Kdy a jak vaječný protein užívat?

Vaječný protein lze konzumovat kdykoliv během dne. Sušené vaječné bílky lze používat jako klasický proteinový nápoj, ale chuťově samostatný neoslní, proto se často přidává do vícesložkových proteinů. Vaječný albumin také můžete doplnit do klasického syrovátkového proteinu. Další možnost je přidat vyšlehaný bílek různých jídel jako do kaše, lívanců, koláčů, muffinů nebo si udělat vaječnou placku či omeletu.

Zobrazit více
Zobrazit méně
Zobrazit více
Zobrazit méně
Filtry
Zobrazeno 7 produktů
  • Značky
  • Příznaky
  • velikost balení
  • příchuť
zobrazit další produkty
skrýt další produkty
Upřesnit filtry
Řadit dle: