Tento zajímavý druh cukru se vyrábí z mízy květů kokosových palem. Hodí se všude tam, kam byste použili třtinový cukr.
Sladí jemně a chutná po karamelu. Výborný na sladké pečení v troubě.
Vyrábí se z kokosové mízy, což je světlá sladká tekutina, která po naříznutí vytéká z květu, a následně se několik hodin vaří, aby zhoustla a zkaramelizovala. V této fázi se cukr balí do lahviček a prodává (jde o hustý hnědý sirup), anebo se ještě suší. Vznikají tak drobné hnědé krystalky podobné třtinovému cukru. V této formě můžete najít kokosový cukr nejčastěji.
Každé sladidlo je vhodné používat střídmě, žádné zázračné okliky zkrátka neexistují... Kokosový cukr má moc příjemnou chuť po karamelu a je přibližně stejně sladký jako třtinový cukr. Protože jde o přírodní produkt, mohou se chuť i sladivost občas lišit - podle sezony, místa růstu palem nebo délky varu.
Použití: Hodí se všude tam, kde byste použili hnědý třtinový cukr, pokrmům a nápojům dodá jemnou karamelovou chuť a vůni.
Balení: 250g
Minimální trvanlivost: Viz obal
Upozornění pro alergiky: Alergeny jsou vyznačeny tučně ve složení produktu. Výrobek je vyroben v závodu se zpracováním mléčných produktů, lepku, oxidu siřičitého, sóji, vajec, oříšků, ryb a korýšů.
Energetická hodnota 1 633 kJ / 390 kcal | |
---|---|
Tuky: | 1,5 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 1,0 g |
Sacharidy: | 96,6 g |
z toho cukry: | 95,8 g |
Bílkoviny: | 1,67 g |
Sůl: | 0,42 g |
Složení: Kokosový cukr*. Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství