Prodej byl ukončen
Prohlédněte si nabízené alternativy.
Nekynutý, tenký měkký chléb je výtečnou alternativou běžného pečiva. Je tradiční v arménské kuchyni jako základ mnoha jídel. Lavaš je velmi pružný a vhodný k zabalování pokrmů.
Lavaš je mnohaletou součástí arménské tradiční kuchyně a v roce 2004 byl komisí UNESCO zaveden jako jedno z mistrovských děl ústního a nehmotného dědictví lidstva. Dnes se běžně používá ale i v Ázerbájdžánu, Turecku a Íránu. Lavaš se peče na stěnách hliněné, do země zapuštěné pece s názvem tandúr.
Návod k použití: K přímé spotřebě.
Balení: 190g
Minimální trvanlivost: viz obal
Upozornění: Potravina vhodná zejména pro sportovce. Skladujte v suchu a při teplotě do 25 °C. Nevystavujte přímému slunečnímu záření. Po otevření spotřebujte do 2 dnů. Chraňte před mrazem. Výrobce neručí za vady vzniklé nevhodným skladováním a použitím.
Upozornění pro alergiky: Alergeny jsou vyznačeny tučně ve složení produktu.
Nutriční hodnoty:
|
100g výrobku
|
Energetická hodnota
|
971kJ/232kcal
|
Tuky
|
1g
|
z toho nasycené mastné kyseliny
|
0g
|
Sacharidy
|
47g
|
z toho cukry
|
0g
|
Bílkoviny
|
7,3
|
Sůl
|
1,49
|
Složení: pšeničná mouka 64,5%, voda, jedlá sůl, konzervant propionen vápenatý, droždí.