Mandlový krém má vynikající oříškovou chuť. Mandlové máslo je jemně nasládlé a má lahodnou vůni. Mandlový krém může být jemný nebo křupavý. Je výborný na chléb, do dezertů, smoothie nebo jako součást různých pokrmů. Mandlové máslo je výborným zdrojem zdravých tuků, bílkovin, vlákniny, vitamínů a minerálů.
Mandlové krémy se vyrábí pečlivě vybraných loupaných či neloupaných mandlí, které zajišťují výraznou a bohatou chuť. V této kategorii nabízíme široký výběr mandlových krémů, které obsahují výhradně čisté složení, bez jakýchkoli přidaných látek, bez přidaného cukru a konzervantů.
Mandlové máslo se vyrábí procesem pražení a následným mletím mandlí do požadované konzistence. Pražení je klíčovým krokem, které pomáhá uvolnit jejich přirozenou chuť. Mandle se praží nejčastěji na sucho bez přidání dalších olejů, čímž si zachovávají svou chuť a nutriční hodnoty. Následně se mandle rozemelou do požadované konzistence.
Možnosti využití mandlových másel jsou skutečně rozmanité a jsou všestranným doplňkem pro různé pokrmy a recepty. Můžete je konzumovat jako samostatnou pochoutku na lžičku nebo je začlenit do různých pokrmů. Můžete je přidat do jogurtu, kaše, pudinku, na palačinky nebo na tousty. Mandlové krémy jsou také často využívány při pečení nebo pro přípravu omáček v asijské kuchyni, kde dodávají bohatou a výraznou chuť. Podívejte se na naše tipy, kam oříškové krémy zařadit:
✏️ Nevíte, jak správně mandlové máslo zakomponovat do jídla? Získejte nové nápady na každodenní stravování a pusťte se do cesty ke zdravějšímu životnímu stylu s našimi fitness recepty. Podívejte se na náš blog do oddělení FITNESS RECEPTY.
Obecně platí, že mandlový krém má poměrně vysoký obsah kalorií, protože jsou bohaté na tuky, ačkoli také poskytují bílkoviny, vlákninu a různé vitamíny a minerály. Přibližné hodnoty kalorií na 100 gramů mandlového krému jsou 570 - 620 kalorií.
Nemusíte mít strach, že se vaše máslo zkazilo. Olejovitá vrstva na povrchu je přirozený jev, v chladu tuhne a může vytvářet jakési nepravidelnosti a skvrny, jež vypadají jako plíseň, ale skutečně tomu tak není. Mandlový krém stačí ohřát. Někdy stačí při pokojové teplotě, jindy v teplé lázni nebo v zimě na topení a jakmile povolí, dobře jej promíchejte. Olej ze sklenice nevylévejte, je součátní krému, jen se časem může oddělit pevná složka od tekuté.
Mandlové máslo je energeticky bohatá potravina, což znamená, že obsahuje relativně hodně kalorií v malém množství. Určitě si je můžete vychutnat i v redukčním jídelníčku v dietě, ale záleží na množství. Pokud si přidáte lžičku krému do kaše nebo na oblíbený toast, nic tím nezkazíte. Malé množství mandlového másla může být součástí vyvážené stravy, ale nadměrná konzumace může zvýšit kalorický příjem.
Ano, děti mohou konzumovat všechny oříškové krémy, pokud nejsou alergické na mandle a nejsou přítomny jiné zdravotní důvody, které by tomu bránily. Mandlové máslo může být dokonce zdravým a chutným zdrojem živin pro dětskou stravu. Jako s každou jinou potravinou je důležité dbát na množství. Mandlový krém je kalorickou potravinou, takže doporučujeme dodržovat míru a nepřehánět to.
Nemáte po ránu chuť na vydatnou snídani nebo potřebuje něco rychlého a dobře stravitelného před tréninkem či po tréninku? Neexistuje nic jednoduššího než hodit do mixéru ingredience, rozmixovat a smoothie je na světě. Pokud navíc přidáte zdroj sacharidů, tuků i bílkovin máte plnohodnotné jídlo.
Ano, mandlové máslo je vhodné pro vegetariány a vegany, pokud je vyrobeny pouze z mandlí a neobsahuje žádné živočišné příměsi. Při výrobě mandlových krémů se nepoužívají ani žádné živočišné přísady. mandle jsou vynikajícím zdrojem bílkovin, zdravých tuků, vlákniny, vitamínů a minerálů.
Pokud je mandlový krém uzavřený a neporušený, má dlouhou trvanlivost a může vydržet několik měsíců až roků. Datum spotřeby uvedené na obalu vám poskytne orientační informaci o trvanlivosti. Mandlové máslo skladujte v temnu ideálně ve spíži nebo v létě při vysokých teplotách nejlépe v lednici. Na přímém slunci nebo při velkých teplotách by mohlo dojít k rychlejší oxidaci a žluknutí krémů.
Po otevření je doporučeno mandlový krém skladovat v chladnu a temnu. Většina mandlových krémů zůstává dobrá po otevření alespoň několik týdnů až několik měsíců, pokud je správně skladujete. Zde platí stejná pravidla, jako pro kterýkoliv produkt. Do sklenice by se mělo sahat čistým příborem a nevracet do něj třeba olíznutou lžíci nebo od jiného produktu, aby se krém nezačal kazit. Z praxe ale víme, že mandlové krémy málokomu vydrží několik měsíců. Jsou tak dobré, že spotřebování je otázkou dnů či týdnů.
Na našem e-shopu najdete prémiové mandlová másla i mandle. Vybrané produkty splňují zásady Vegan, BIO a z naší nabídky si vyberou i ti, kteří dávají přednost výrobkům českého původu.
Mandlové máslo mě skvělou chuť a je zdravým přírodním zdrojem bílkovin, sacharidů a tuků. Mandlové máslo je ideální pro aktivní lidi, protože je dobrým zdrojem bílkovin a je velmi bohaté na kalorie, což umožňuje nahradit jakoukoliv vysoce kalorickou stravu.
100 % mandlový požitek z šetrně upražených španělských mandlí.
Nejjemnější a nejlahodnější máslo, které si můžete dát.
100% jemný krém z ořechů a navíc je bez přidaného cukru, umělých sladidel a palmového oleje.
100% čisté mandlové máslo z najemno rozemletých kalifornských mandlí té nejvyšší jakosti.