Můj účet
Přihlášení
Menu

Hrachové proteiny

Co je hrachový protein a jak funguje?

Hrachový protein se řadí mezi luštěninové zdroje bílkovin a představuje solidní alternativu k syrovátkovým proteinům. Hrachový protein se vyznačuje vyšším obsahem vlákniny, což může být výhodou, protože se díky tomu budete cítit déle sytí. Hrachový izolát se získává ze žlutého hrachu. Je zpracován šetrnou technologií, kdy se zachovají všechny důležité aminokyseliny a další enzymy, které podporují trávení. Hodí se jako alternativa pro vegany, vegetariány, ale i osoby s alergiemi na sóju, lepek nebo laktózu, což bývají složky obsažené v syrovátkových a sójových proteinech.

Pro koho je hrachový protein vhodný? 

Hlavní výhodou hrachového proteinu je to, že je vhodný nejen pro vegany, ale také pro lidi trpící intolerancí laktózy. Hrachový protein je bez lepku, proto je vhodné i pro celiaky. 

  • Vegani a vegetariáni.
  • Lidé s problémy s trávením laktózy a celiaci (problém s trávením lepku)
  • Sportovci, kteří se snaží budovat svalovou hmotu a upřednostňují rostlinné proteiny.
  • Lidé, kteří se snaží zhubnout a potřebují zvýšit svůj příjem bílkovin.
  • Osoby, které chtějí rozmanitost ve svém jídelníčku pomocí rostlinných proteinů.
  • Lidé, kteří potřebují zvýšit celkový příjem bílkovin ve své stravě.

Jak používat hrachový protein?

Protein můžete užívat různými způsoby v závislosti na preferencích a cílech. Vegan proteiny jsou ideální pro konzumaci samostatně s vodou či rostlinným mlékem. Rostlinný protein můžete přimíchat do své oblíbené kaše, musli nebo si z něj udělat lahodné smoothie s ovocem. Využijete ho i při pečení, kdy dezertům dodáte kvalitní dávku bílkovin. Navíc pokud použijete ochucený protein není často třeba přidávat žádné jiné sladidlo nebo cukr.

  • Smíchejte s vodou nebo mlékem: Většinu proteinových prášků lze snadno smíchat s tekutinou, jako je voda, mléko (mléčný nebo rostlinný nápoj) nebo džus. Doporučený poměr závisí na konkrétním proteinu, takže si přečtěte pokyny na obalu. Obvykle se používá 1-2 odměrky proteinu na 200-300 ml tekutiny.
  • Používejte šejkry nebo mixéry: Pro snadné smíchání proteinového prášku s tekutinou je doporučeno používat šejkry nebo mixéry. To zajistí, že se prášek dobře rozpustí a nezůstanou hrudky.
  • Protein konzumujte podle potřeby: Proteinový doplněk lze konzumovat podle potřeby. Mnoho lidí volí konzumaci proteinového nápoje po tréninku nebo jako svačinu mezi jídly. 
  • Do kaše nebo tvarohu: Protein můžete také použít do kaše, pudinku nebo tvarohu. Jídlo získá větší podíl bílkovin bez tuku a cukru a pokud používáte ochucený protein, jídlo příjemně ochutí a vy tak nemusíte přidávat žádné jiné sladidlo.
  • Při pečení: Protein můžete použít i do svého oblíbeného koláče nebo buchty. Vykouzlíte tak fitness dezert, který bude chutnat skvěle, navíc bude mít větší podíl bílkovin a díky sladidlu v proteinu můžete ubrat na cukru. Inspirujte se našimi fitness dezerty.

Jak chutná rostlinný protein?

Rostlinné proteiny mají hutnější konzistenci a mohou občas trochu padat na jazyk. Narozdíl od syrovátkového proteinu, ze kterého se stane nápoj připomínající mléčný shake, u vegan proteinu můžete stále cítit strukturu prášku. Je to způsobeno tím, že rostlinný protein není 100 % rozpustitelný ve vodě, ale výrobci už umí protein zpracovat na zcela jemňounký prášek, kde strukturu často ani nepoznáte a trávicí enzymy ve vašem zažívacím traktu si poradí s tím, aby se vše dokonale vstřebalo.

Zobrazit více
Zobrazit méně
Zobrazit více
Zobrazit méně
Filtry
Zobrazeno 13 produktů
  • Značky
  • Příznaky
  • velikost balení
  • příchuť
zobrazit další produkty
skrýt další produkty
Upřesnit filtry
Řadit dle: