VÝPRODEJ Z DŮVODU PROŠLÉHO DATA MINIMÁLNÍ TRVANLIVOSTI (DMT .9.2024)
Strouhanka z kukuřice jako alternativa běžně dostupné strouhanky. Můžete s ní obalovat, zahušťovat nebo ji přidávat do těst.
✅ alternativa k běžné strouhance
✅ všestrané využití v kuchyni
✅ k obalování, zahušťování, do těsta, na karbanátky, sekanou...
Kukuřice je rostlina z čeledi lipnicovité, která může mít až šest metrů. Původně pochází z Jižní Ameriky, kde pěstuje již přes 5000 let. Od místních indiánů se kukuřice spolu s Kolumbem dostala do Evropy. Dnes je kukuřice po pšenici a rýži nejpěstovanější obilninou na světě. V Čechách ji na polích najdeme na jižní Moravě.
Kukuřice se využívá jako krmivo, dále jako surovina na výrobu cukru, oleje a škrobu. Některé druhy se pěstují jako zelenina. V potravinářství se z kukuřice vyrábí lupínky, mouka, krupice nebo kaše. Zvláště v rozvojových zemích je kukuřice cenným zdrojem obživy.
Balení: 200 g
Minimální trvanlivost: Viz. obal
Upozornění: Skladujte při teplotě do 25°C a relativní vlhkosti vzduchu do 75 %. Nevystavujte přímému slunečnímu záření. Chraňte před mrazem. Výrobce neručí za vady vzniklé nevhodným skladováním a použitím.
Upozornění pro alergiky: Alergeny ve složení produktu tučně zvýrazněný.
Nutriční informace na 100 g | |
Energetická hodnota | 1520 kJ / 364 kcal |
Tuky: | 2 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,6 g |
Sacharidy: | 71,9 g |
z toho cukry: | 0,8 g |
Vláknina: | 8,9 g |
Bílkoviny: | 9,2 g |
Sůl: | 0,0 g |
Složení: Kukuřičná krupice. Může obsahovat stopy lepku