Můj účet
Přihlášení
Menu

Domácí dýňový chléb. Jak si vyrobit super dezert z dýně?

Pomalu se nám blíží dýňové období, takže aktivně přidáváme první letošní dýňový recept. A proč zrovna dýně hokaido. Má nízkou kalorickou hodnotu, takž ji ocení všichni, co si hlídají svůj kalorický příjem, má skvělou máslovou chuť a hlavně mnoho zdravotních benefitů. Obsahuje vitamíny A, B, C, E, K, také kyselinu listovou, pantotenovou, omega3 a omega6 mastné nenasycené kyseliny, betakaroten, ale také železo, vlákninu, hořčík, sodík, zinek, bílkoviny, draslík, sodík. Mrkněte na tento super recept od Páji, která dělá z obyčejných věcí neobyčejné kousky.

RECEPT NA 8KS:

1. VRSTVA


2.VRSTVA
  • 250g tvaroh nízkotučný
  • 10g karob/ holandské kakao
  • 1 banán

3.VRSTVA
  • 40g pudingový vanilkový prášek
  • 150ml mléka
  • flavdrops sladidlo

 

POSTUP:

  1. Nakrájíme dýni a dáme ji do vody uvařit. Až změkne, uděláme z ní pyré a smícháme s vločkami, vejci, proteinem a kořením. Těsto nalijeme do formy na biskupský chlebíček (nebo udělejte kulatý koláč) a pečeme 20min na 180°C
  2. Připravíme si tvarohovou vrstvu: tvaroh + kakao. Tento krém naneseme na upečený základ a doprostřed položíme banánová kolečka (z 1/2 banánu).
  3. Puding uvaříme ve 150ml mléka a 100ml vody, dochutíme sladidlem a nalijeme na krém s banány. Na puding pak dáme zbytek banánu, posypeme troško a necháme vychladnout.

 

Nutriční hodnoty

Na jeden kousek 

Energetická hodnoty

125 kcal

Bílkoviny

11 g

Sacharidy

15 g

Tuky

2,5 g

 

Mohlo by vás zajímat: 

Nepečený Flapjack
Flapjack se v angličtině označuje tyčinka, která je vyrobena ovesných vloček. Už jste zkoušeli nějaké domácí flapjack tyčinky? Ať už pečené nebo nepečené? Že ne? Tak s chutí do toho. Je to mnohem rychlejší a snazší, než jste si mysleli.
 

Vanilkový Kuskusník
Už jste zkoušeli dělat z kuskusu něco jiného, než klasickou přílohu nebo salát? Ne? Tak zkuste tenhle vynikající dezertík. Je lehounký a snadný na přípravu. 

Sleduj nás i na sociálních sítích: