Můj účet
Přihlášení
Menu

Jak neztratit motivaci ke cvičení? Zapoj se do naší výzvy!

S novým rokem tradičně přichází i novoroční předsevzetí. Příští rok naberu svaly, shodím 10 kilo, začnu pravidelně běhat, budu zdravě jíst, budu dodržovat pitný režim a začnu chodit více pěšky, vidíte se v tom? Taky patříte k těm, co začínají prvního v měsíci nebo v pondělí a nejlépe, když je prvního a ještě k tomu v pondělí? A to by bylo kdyby byl začátek roku, první den v týdnu i v měsíci! Na to si ale budeme muset počkat do roku 2024. Haha

Jak si ale udržet motivaci? Mnoho lidí se snaží namotivovat u ostatních, pozorují jejich progres, čtou jejich příspěvky s radami, jak na to. Bohužel to je ta špatná cesta, „hledat se“ u někoho jiného. U ostatních se můžeme inspirovat třeba jejich tréninky, zdravými recepty, ale pokud chybí osobní motivace, moc ovoce nesklidíte. Jak si teda udržet motivaci? 

1.  Né tak zhurta! 

Zhubnu 10 kilo do léta, každý den poběžím 5 kiláků a už se nedotknu sladkého. Špatně. Nastavte si krátkodobé cíle a takové které můžete splnit. Proč hned limity? Máte vizi do budoucna, co byste chtěli? Rozdělte si ji na kratší úseky. Uvidíte, že pokud si naplánujete více krátkodobých cílů, které začnete plnit, bude Vás to motivovat jít dál a postně si „přikládat“. 

2. Piš si to

Né opravdu si to všechno nezapamatujete. Zaznamenávejte si své cíle, ať už do notýsku nebo do telefonu (počítače). Je dobré sledovat vaši cestu od začátku. Vidíte své pokroky a nebo naopak sledujete, že polevujete.

3. Nesrovnávejte se s ostatními

Chci mít postavu jako… Kouzelné sociální sítě. Jsou skvělým nástrojem, jak se nastarovat a nebo zničit. Nejhorší věc, kterou můžete udělat srovnávat se s někým ze sociálních sítí. Celkové srovnávaní s někým je hloupost, ale srovnávání s někým, koho jsme nikdy neviděli je hloupost na druhou. Je super se na nějakém profilu inspirovat tréninkem, zdravým receptem, ale profily plné vymyšlených motivačních citátů, kteří říkají jak byste co měli dělat Vás můžou potopit. Inspirujte se, ale mějte svojí hlavu a používejte svůj rozum.

Sleduj náš youtube kanál. Kvalifikovaný trenér Jirka Vacek tam dává mnoho užitečných rad, jak efektivně a dobře cvičit. :) 

4. To chce odměnu

„Byla jsem dneska hodinu cvičit a pak jsem si dala hodinu kardio, to chce odměnu! Zmrzlinový pohár a dvojitou porci šlehačky prosím!“ Né, takhle ne. Odměna je důležitá, protože dál motivuje, pro někoho je dostatečnou odměna jeho progres, ale vyrazit si do kina, na welness, na dobré jídlo nebo si pořídit nějaký kousek na sebe za tu dřinu? Proč ne. 

5. Dej si pohov

Další důležitý bod. Mnoho lidí si ani nedokáže užít dovolenou. Na hory nebo k moři sebou tahají půl kufru suplementů, první co je zajímá, jestli tam bude tělocvična a all inclusive je děsí, protože to jejich kalorické tabulky nemůžou zvládnout. Tělo i mysl potřebuje vypnout. Není od věci si dát i párkrát v měsíci dva, tři, klidně čtyři dny od fitka, jít místo toho na procházku. Jet bez přestání bez odpočinku je další cesta k vyhoření a ztrátě motivace.

Motivuj ostatní a zapoj se do výzvy #jdudosebe

Máš instagram? Sdílej příspěvky, jak cvičíš, běháš, vaříš, cokoliv co má co dočinění se zdravým životním stylem sdílej na svém instagramu s hashtagem #jdudosebe. Každý měsíc až do března, budeme losovat 3 výherce, kdy první získá voucher 2000 Kč na náš eshop. Druhý výherce dostane 2,5kg proteinu od Bulk Powders a třetí Proteinellu od Czech Virusu. 

Sleduj nás i na sociálních sítích: