Můj účet
Přihlášení
Menu

OKTAGON UNDERGROUND a Matouš Kohout. Pravidla a taktika. Kde sledovat zápas? Přestřelka s Malachem.

Co je to Oktagon MMA?

Největší Česko-Slovenská organizace, která pořádá hned několik turnajů bojových sportů a mimo to připravuje i pro fanoušky reality show zvanou Oktagon výzva s profesionálními bojovníky a jejich cestu do klece. Zápasy probíhají v kleci ve tvaru oktagonu (osmiúhelníku), proto Oktagon Underground. 

Jak si hvězdy Oktagonu povedou v soubojích s šampiony z boxu či thajského boxu? Další nabitý turnaj Oktagon UNDERGROUND

Pravidla:

Zápasy probíhají mezi bojovníky rozdělených do váhových kategorií, ženy do 61kg, muži do 70kg, do 80kg, do 90kg a 100kg. 

Pravidla Oktagon Underground budou jednoduchá, ale ne úplně totožná s MMA

  • Zápasy se odehrávají v kleci
  • Bojovníci zápasí v MMA rukavicích
  • Zápas bude trvat 3 kola po 3 minutách a v případě remízy se zápas rozhodne v extra kole navíc
  • Dovoleny jsou všechny známé techniky postoje a také klinč a práce na pletivu, obojí však musí být aktivní
  • Zápas lze pomocí takedownu přesunout i na zem, kde je po třech vteřinách aktivní kontroly uznán jako úspěšný a boj se vrací zpět do postoje.
  • Jsou povoleny submise a páčení v postoji
  • Při 4. počítání (po knockdownu) v jednom je zápas automaticky ukončen
  • Ti, kteří se nedostanou do pyramidy budou mít ještě šanci zúčastnit se tzv. v „super-fightech” a rezervních zápasech pro turnaj, které pro případy zranění očekáváme.

Nás bude zajímat hlavně váhovka mužů do 80kg, kde bude zápasit bojovník Matouš Kohout.  Známé tváře, milovníci těch nejtvrdších přestřelek a zvučné jména z postoje. Na vítěze české a slovenské strany pyramidy čeká super finále a bitva o balík €8.000.

Matouš s přezdívkou Mighty Rooster má za sebou první vyhraný zápas s Michalem Rybou a připravuje se na druhé kolo tuto sobotu 30.05., ve kterém Matouše čeká těžký duel s Jakubem Bahníkem (v předchozím zápase s Matoušem vyhrál, nyní ale Matouš stejnou chybu neudělá a jde si pro vítězstvícool)
 

Mrkněte na video, které pro Vás natočil Matouš Kohout a Vladimír "Rocky" Říha. O zápasem Matouše, jaho přípravě a taktice na zápasy. Jak se vypořádal s pravidly Oktagonu, oproti tomu na co byl zvyklý. Dozvíte se i o slovní přestřelce s Honzou Malachem, s kterým ho čeká zápas letos v září na Oktagon 16 v Ostravě, takže se máme na co těšit:-). 

Sleduj nás i na sociálních sítích: