Můj účet
Přihlášení
Menu

Švestkový crumble s arašídovým máslem Lucky Alvin Snickerdoodle

Fitness recepty

Když vypukne sezóna švestek, je přímo povinností upéct nějaký moučník se švestkami. Švestkový koláč s drobenkou nebo švestkový koláč s tvarohem a mákem, to je česká klasika. Chutnají výborně, ale také obsahují dost cukru, obyčejné bílé mouky a tuku. Pokud chcete zvolit nějakou nutričně hodnotnější variantu švestkového koláče, doporučuji vám tento crumble. Je připravený z ovesných vloček a kukuřičné a arašídové mouky a místo obyčejného másla jsem použila arašídový krém a kokosový olej. Díky tomu má crumble nejen jedinečnou chuť a vůni, ale obsahuje také více bílkovin a minerálních látek.

Na 1 zapékací mísu 15 x 25 cm

Na švestkovou směs
 
Na drobenku

 

Postup

  1. Švestky omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na menší kousky. Dáme je do mísy, přidáme likér amareto, topping, vanilkový cukr a arašídovou mouku a vše dobře promícháme.
  2. Zapékací formu vymažeme kokosovým tukem a na dno rovnoměrně rozložíme švestkovou směs.
  3. Ovesné vločky promícháme s arašídovou moukou, kukuřičnou moukou a třtinovým cukrem. Přidáme kokosový tuk, arašídový krém a zakysanou smetanu a rukama vypracujeme drobenkové těsto, které rovnoměrně rozdrobíme na švestky.
  4. Crumble pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C přibližně 25 minut.

Připravila: www.slecnabezlepkova.cz