Můj účet
Přihlášení
Menu

Co jsou to nootropika? Pro výkon mozku i růst svalové hmoty. Novinka Testo Part 2

Co jsou to nootropika?

Jsou to produkty, funkční potraviny a doplňky stravy, které jsou zaměřené na optimalizaci mozkové činnosti. Jejich hlavním účinkem je podpora maximální koncentrace, mentální i fyzický výkon, ale i vnitřní zklidnění, s čímž souvisí psychická odolnost i klidný spánek. Dokáží potlačit únavu, pomoci a zatočit s nekonečnou prokrastinací a zlepšující schopnosti lidského myšlení, funkci a kapacitu mozku.

Takže když to shrneme, díky nootropikům můžeme zlepšit funkce mozku: paměť, učení, myšlení, náladu, koncentraci, motivaci. Některá nootropika jsou vyloženě na koncentraci při práci a učení, jiné se užívají pro zlepšení sportovního výkonu, ale budou mezi nimi i takové, které jsou velmi důležité pro zdraví mozku a jeho fungování nebo nootropika, které která se podílá na lepším psychickém .

Czech Virus Testo Virus Part 2

V tomto článku bude řeč o látkách, které obsahuje tento unikátní produkt od značky Czech Virus. Testo přináší naprosto bez debat jednou z nejkomplexnějších legálních formulí pro optimalizaci a podporu testosteronu na trhu. Obsahuje 7 rostlinných látek  pro nejvyšší možné synergické fungování. Obsahuje mimo jiné i značkové extrakty Fenusterols® (s 50% obsahem steroidních saponinů), ForsLean® se standardizovaným forskolinem a AstraGin®, který zajišťuje skutečně zlepšenou biologickou dostupnost. Kompletně rostlinné složení vč. kapsle - vhodné i pro vegany. 

Jaké látky jsou nootropní? 
 

Maca je takzvaná superpotravina, bylina pocházející z Peru, která se používá od nepaměti. Maca nepůsobí přímo na zvyšování testosteronu, ale zvyšuje jeho prekurzor DHEA, nejhojněji cirkulující hormon v těle, který slouží jako základ pro syntézu všech dalších androgenů (u mužů) i estrogenů (u žen). Nedostatek DHEA bývá jedním z nejčastějších důvodů sníženého testosteronu u většiny mužů. Zvyšuje výkon a vytrvalost, pomáhá zlepšovat plodnost a optimalizuje hormonální systém. Ideální dávka se jeví mezi 1500 a 3000 mg denně.

Jedná se extrakt získaný ze semen pískavice řecké (Fenugreek) a je standardizován na obsah minimálně 50% steroidních saponinů. Má výrazný vliv na uvolňování luteinizačního hormonu (LH). LH zase signalizuje hypofýze, aby produkovala více testosteronu a vyšší hladiny testosteronu a mají logicky vliv na sportovní výkon. Mechanismus účinku uvolňování hormonů je spojen s přeměnou cholesterolu na aktivní hormony, což má za následek současné snížení hladiny cholesterolu v plazmě. Mimo testosteron má pískavice vliv na zvýšení libida a snížení DHT (Dihydrotestosteron, který má negativivní vliv například na vypadávání vlasů). Ideální dávka je 400 až 500 mg.

Ašvaganda je adaptogen a jedna z nejdůležitějších ajurvédských bylin. Pomáhá optimalizovat testosteron u silově trénujících sportovců, má vliv na snížení kortizolu (ochrana proti stresu, zklidnění). Zvyšuje uvolňování luteinizačního hormon (stejně jako pískavice), působí tedy synergicky a pomáhají tímto způsobem s hladinou testosteronu. Ideální dávka se jeví mezi 300 až 500 mg denně.

Tato látka obsahuje patentovaný extrakt z kořenů rostliny Coleus forskohlii, který je standardizovaný na 10% obsah forskolinu. Forskolin byl tradičně znám pro svou širokou škálu výhod, pozornost vědců si však zasloužila jeho činnost jako non-adrenergní stimulátor enzymu adenylátcyklázy, který má podpůrnou roli při řízení tělesné hmotnosti a podporu čisté svalové hmoty. Forskolin má vliv na hladinu testosteronu a ideální dávka je 250 mg, 

Ženšen pravý má zanedbatelný vliv na testosteron, nicméně pomáhá snižovat únavu, zvyšovat soustředění a zvyšuje proudění krve. Jedná se o nejpopulárnější adaptogen, který pomáhá optimalizovat činnost organismu (normální hladina cukru v krvi, krevní tlak, fyzické a duševní zdraví atd.). Ideální dávka se jeví mezi 200 až 400 mg denně.

Populární adaptogen je rozchodnice růžová. Funguje synergicky se ženšenem (a dalšími látkami). Rozchodnice zvyšuje odolnost nervového systému při únavě a stresu. Působí na kognitivní a duševní výkonnost. Podporuje také kondici a fyzický výkon. Zároveň působí jako antioxidant a podporuje normální trávení, správnou funkci srdce a cévního systému.

Chceš nabírat svalovou hmotu a chceš o tom vědět víc? Mrkni na tohle video s Jirkou Vackem a Dr. Jiřím Hrabákem o limitech svalového růstu. Jak se nabírají svaly naturálně, jaký je rozdíl mezi nabíráním svalů s dopingem a bez dopingu a mnoho dalších zajímavých informací.

Mohlo by vás zajímat:

 

Nejúčinější dieta. Co je nejdůležitějí při hubnutí?

Máte nějaký svůj výživový styl a tvrdě si stojíte za tím, že je to  ta nejlepší možnost , jak  shodit  přebytečná kila nebo  nabrat svalovou  hmotu a  žádná jiná neexistuje , ale každý jsme jiný a na každého působí něco jiného. Přesto mají ty nejúčinější redukční diety společné charakteristické znaky. Jaké to jsou? 

Proč (ne)řešit sacharidy. Nejlepší rady na hubnutí. Sestav si jídelníček.

​Skoro žádné sacharidy v jídelníčku. Nesmím jíst po 18. hodině. Pokud chci zhubnout musím hladovět. A během den musím jíst každé dvě až tři hodiny, aby tělo furt fungovalo a nezpomalil se mi metabolismus! Pojdme si vyvrátit tyhle hloupé mýty a mrknout proč neřešit sacharidy.

Sleduj nás i na sociálních sítích: