Můj účet
Přihlášení
Menu

Fitness tiramisu s proteinem

Zdravé Dezerty

zdroj: Jídlem ke zdraví (@jidlem_ke_zdravi)
 

"Tiramisu, nezmám nikoho, kdo by neměl rád tiramisu." Řiká Oslík v pohádce zelenému Zlobrovi jménem Shrek. A má pravdu, je to opravdu pochoutka. Působí lehounce a lahodně chutná. Tento dezert k nám přišel z Itálie, kde jej používají snad i místo kojenecké výživy. Mají ho všude a ke kávičce při odpolední siestě prostě patří. A víte že udělat odlehčenou fit verzi není vůbec těžké? Mrkněte i na další recepty Verči, která jde jídlem ke zdraví! 

Suroviny na 9 kousků:

Piškot:

 

Krém:

  • 2 žloutky
  • 1 balení ricotty
  • lžíce agávovového sirupu nebo medu
  • 1 odměrka vanilkového proteinu 
  • Pár kapek vanilkového extraktu nebo flawdropsů
  • Ztužovač krémů

 

Zbytek:

  • Silná káva
  • Kakao

 


 

Postup:

Nejprve si připravíme piškot. Vyšleháme si bílky, až vznikne tuhý sníh, přišleháme dva žloutky a tekutý med. Poté opatrně přidáme mouku, vždy jednu lžíci, poté promícháme opatrně stěrkou. Když máme hotovo, vylijeme na menší plech na pečící papír, rozprostřeme po celé ploše a pečeme na 180° 20 minut. Poté vyndáme a necháme vychladnout. Mezitím si připravíme krém. Vyšleháme si žloutky s xylitolem, poté přišleháme ricottu, vanilkový extrakt, protein a ztužovač. Necháme v lednici a připravíme silnou kávu. Po vychladnutí piškotu ho rozřízneme na dvě půlky vertikálně, každou z nich namočíme v kávě nebo pokapeme, poté potřeme krémem jeden piškot, dáme na něj druhý piškot, namažeme krémem a posypeme kakaem. Necháme v lednici ztuhnout.

Orientační NUTRIČNÍ HODNOTY na 1 porci: 

Energetická hodnota 117 kcal
Bílkoviny 8 g
Sacharidy 7 g z toho cukry 1,6 g
Tuky 5 g z toho nasycené mastné kyseliny 2,7 g
Vláknina 1 g


Ochucující kapky
Miluješ sladké, ale tvoje dieta kouká se zdvyženým ukazováčkem? Žádný strach. Bulk powders kapkyr, které slouží k ochucení nápojů a potravin, neobsahují žádné kalorie, žádný cukr, žádné sacharidy a žádný tuk! Stačí opravdu malé množství pro dokonalou chuť.


 

Mohlo by Vás zajímat:

Sleduj nás i na sociálních sítích: