Můj účet
Přihlášení
Menu

Jablečný koláč bez cukru

Jablečný koláč s erythritolem namísto klasického cukru. Erythritol je přírodní sladidlo, nezpůsobuje zubní kaz a hlavně neovlivňuje hladinu cukru v krvi. Oproti běžnému cukru má 70% sladivost, což je více než u umělých sladidel. Koláč krásně osladí a přitom se hodí i do diety.  Pro wau chuťový efekt doporučujeme hotový koláč polít ořechovým máslem s příchutí bílá čokoláda.

Ingredience:

Postup:

  • Smícháme mouku, protein, erythritol, prášek do pečiva.
  • Poté žloutky, mléko a olej a tuto směs smícháme se suchým ingrediencemi.
  • Vyšleháme si bílky a opatrně je přidáme k vzniklé směsi.
  • Oloupeme a očistíme si 6 jablek, vložíme do formy a zalijeme těstem.
  • Pečeme na 170 stupňů cca 40 minut.

Šufan Ořechové máslo Bílá čokoláda-mandle

Hotový koláč pro ještě lepší chuť polijte ořechovým máslem v příchuti bílá čokoláda. Španělské mandle patří mezi světovou špičku, Šufan je šetrně upražil a přidal tolik bílé čokolády, aby máslo nebylo protivně sladké a zároveň mělo zdravý poměr jednotlivých živin. Toto pochoutka ovšem není kvůli laktóze vhodná pro vegany.


Zdroj: Simona Tomášková

Mohlo by vás zajímat:

Mrkvové minibábovky

Mrkvové minibábovky s nádechem vanilky a zázvoru si můžete dopřát i v dietě. Nutričně vyvážená snídaně, dezert ke kávě, nebo skvělé pohoštění pro návštěvy hotové do půl hodiny. Klasickou mouku jsme nahradili mixem špaldové a rýžové a místo cukru jsme vsadili na sladký protein.

Fit sýrové palačinky

Máte rádi palačinky a jste tým "slaná snídaně"? Pak doporučujeme vyzkoušet recept na slané palačinky. Recept je jednoduchý, stačí smíchat 3 ingredience a nová alternativa snídaně je na světě. Doporučujeme dozdobit sýrem a kečupem, ale v chuti a kreativitě se meze nekladou

Sleduj nás i na sociálních sítích: