Můj účet
Přihlášení
Menu

Jak zhubnout spodní břicho? Cviky na spodní břicho i pro začátečníky na doma.

Existují cviky na tuk na břiše? Ženy často trápí vystouplé spodní břicho, které často přetéká přes kalhoty a vnímají tuto skutečnost za selhání, nelíbí se sami sobě a pak se neradi ukazují v uplém oblečení před ostatními. Jak se zbavit tuku na břiše?

Špatná zpráva je, že neexistuje žádný speciální cvik, který by zajistil hubnutí určité partie, ta dobrá zpráva je, že díky těmto cviků danou partii, v tomto případě povolené spodní břicho, můžete začít pěkně zpevňovat. 

Co udělat pro efektivní spalování tuků?


Jídelníček

Jídlo by mělo být vyvážené, mělo by v něm být dostatek bílkovin a vlákniny. Tyto dvě věci zajistí, že se bude cítit déle sytí a bílkoviny se postarají o rychlejší regeneraci a udržení svalové hmoty. Zapomínat by se nemělo ani na kvalitní tuky a každá žena by měla přijmout alespoň 1 g tuků na kilogram aktivní hmoty, protože funkce ženského těla je na tuku závislá a dlouhodobá nízkotučná strava může rozhodit hormony a hrozí i ztráta menstruace.

Pohyb

Díky pohybu nejenže spalujeme tuky, ale také se lépe cítíme. Nejsou zapotřebí hodiny kardia, ale svižné procházky v kombinaci posilováním zaručí, že se budete cítit dobře, vaše tělo bude pevné a pěkně tvarované. Nejsou třeba hodiny ve fitness centru, posilovat můžete i doma s vlastní vahou. 

Zacvičte si tyto cviky na spodní břicho doma:

Náš tip: SmartFuel Fat Burner 90 kapslí

Pokud máte nastavený jídelníček a dostatek pohybové aktivity, můžete podpořit redukci tuků spalovačem tuků. Nejlepší je užívat spalovač před fyzickou aktivitou nebo v netréninkový den ráno pro rozjetí metabolismu. Spalovač za vás rozhodně celou práci neudělá, ale je super pomocníkem.


Co jíst po cvičení při hubnutí? 

Jídlo po cvičení nebo jakékoliv fyzické aktivitě je opravdu důležité. Říká se mu anabolické okno nebo také zlatá hodinka a je to čas, kdy má tělo vysokou schopnost využít přijaté kalorie k regeneraci a neukládá je v podobě tuků, což ale neznamená, že můžete jíst, co chcete a přejídat se. 

Tipy na jídla po cvičení:
  • kuřecí plátek s rýží a zeleninou
  • vajíčková pomazánka na celozrnném pečivu
  • krůtí plátek s vařeným bramborem a zeleninovým salátem
  • řecký jogurt s ovocem a ořechy

Náš tip: Co dělat, když nemám čas se najíst?

Sáhněte po proteinu. Většina sportovců si po cvičení dává protein. Zajistí tak tělu kvalitní živiny pro regeneraci, zasytí a ještě skvěle chutná. Máte tak prostor v klidu si oddechnout a připravit si dobré jídlo.


Rady na závěr: 5 tipů pro zdravé hubnutí
  1. zdravá a pravidelná strava - dostatek bílkovin a vlákni ve stravě
  2. pravidelný pohyb - je lepší sportovat několikrát o týdne, než 3 hodiny v kuse
  3. regenerace a spánek
  4. neupínejte se na číslo na váze - raději sledujte progres v zrcadle
  5. pokud si nevíte rady, dejte na pomoc odborníků

Další domácí posilování a cviky na břicho pro ženy:

Zacvičte si spodek břicha, toto cvičení je vhodné i pro začátečníky.

Jak se zbavit spodního břicha? Toto cvičení je pěkná vypalovačka.

Mohlo by vás zajímat:

4 tipy na jednoduché a zdravé snídaně

Lámete si hlavu nad rychlými, ale zdravými snídaněmi? Petr Havlíček a Tereza Fuková pro vás připravili 4 recepty na nutričné výživné snídaně, které připravíte v pár okamžicích. 

Sleduj nás i na sociálních sítích: