Lámete si hlavu nad rychlými, ale zdravými snídaněmi? Petr Havlíček a Tereza Fuková pro vás připravili 4 recepty na nutričné výživné snídaně, které připravíte v pár okamžicích.
Takto složené snídaně jsou složeny pro ženu, v systému stravování tří jídel denně. Pokud by vám energetická hodnota nevyhovovala a chtěli byste větší snídani, stačí úměrně navýšit všechny suroviny. Ač se to na pohled možná nezdá, všechny snídaně jsou nutričně srovnatelné. Mají kolem 500 - 600 kcal, 50 g sacharidů, 22 - 25 g bílkovin a 25 g tuků. Součástí každé snídaně, kromě palačinek, je ovoce a zelenina.
Podívejte se na celé video, kde Petr Havlíček odpovídá na vaše otázky a mluví o snídaních jako takových.
0:00 Úvod a shrnutí
3:29 Skořicové palačinky s džemem.
5:00 Proč je důležité snídat? Snídáme za spěchu.
7:00 Přes týden se odbývám a pak se přejídám.
13:06 Kvas vs. droždí
14:14 Enzymatické rozložení lepku, jak se to děje?
14:57 Celozrnné vs. bílé pečivo. Jak ho vybrat? Bílé pečivo v období sportovního výkonu.
18:11 Lze nahradit snídani gainerem?
21:34 Ovoce a zelenina do každé snídaně? Ovoce kvasí v žaludku?
24:05 Přebytek bílkovin se mění v cukr?
26:00 Jak vybrat kvalitní šunku?
30:30 Ovesné vločky. Je třeba namáčet vločky přes noc i když je chci vařit?
35:00 Přirozeně vzniklé trans nenasycené mastné kyseliny nejsou škodlivé.
37:00 Ztužované tuky jsou peklo pro naše zdraví.
39:00 Hodnocení klasické vs. proteinové palačinky
4 tipy na snídaně:
593 kcal, 25 g bílkovin, 29 g tuků, 59 g sacharidů
500 kcal, 26 g bílkovin, 21 g tuků, 51 g sacharidů
610 kcal, 27 g bílkovin, 27 g tuků, 63 g sacharidů
Granola z bezlepkového ovsa, bez cukru, mléka a sóji a z přírodních surovin. Přidané ovoce bylo vyrobeno lyofilizací, a tak si zachová barvu, chuť, minerály i vitamíny.
560 kcal, 28 g bílkovin, 24 g tuků, 55 g sacharidů
Napsala: Tereza Fuková
Mohlo by vás zajímat:
Trenér Jirka Vacek vám ukáže nejlepší fitness doplňky stravy pro sportovce, ale i nesportující část populace. Jedná se o deficitní vitamíny a minerály, které v našem těle chybí. Jak se projevuje jejich nedostatek?
Jaké je nejdietnější a nízkokalorické pečivo, abyste ho mohli jíst při hubnutí? Odborník na výživu Petr Havlíček vás vyvrátí z omylu, že to není to, na co byste měli koukat při jeho koupi.
Mnoho lidí se domnívá, že zařazením zdravých potravin a pravidelnou stravou dosáhnou kýžených výsledků. Může být, ale tak snadné to není. Zdravé potraviny častokrát obsahují mnohem více kalorií, protože jsou i nutričně bohatší a obsahují i více prospěšných látek, než průmyslově zpracované potraviny.