Můj účet
Přihlášení
Menu

Kinder Muffin z těsta z oříškového prášku.

Zdravé Dezerty

Jelikož se náš sortiment rozrůstá o značku Country life, je na čase si něco z jejich surovin připravit. A začneme rovnou muffinky s Nutellou a Kinder čokoládou. Jasně, není to 100% fitness, ale pokud chcete něco zdravějšího můžete si je naplnit třeba tvarohem nebo ovocným pyré.

Muffiny jsou v poslední době hodně oblíbenou pochoutkou. Začalo to bochánky z piškotového těsta a postupně se začali různě vylepšovat. Ať už kousky ovoce, čokolády různé druhy těst a polev. 

Naše těsto bude z mouky, arašídového másla v přášku, čímž nám klesne velký počet kalorií, díky tomu, že je máslo zbaveno tuku. Pro zpestření chuti přidáme lžíci lískooříškového másla s mléčnou čokoládou od Lucky Alvin, která chutná jako náplň v Kinder Bueno.

Na 9 muffínků potřebujeme:

 

Postup:

  1. Dáme předehřívat troubu na 180 stupňů
  2. Vyšleháme si z bílků pevný sníh
  3. Vyšleháme žloutky s agáve sirupem, olejem, lískooříškovým máslem.
  4. Smícháme mouky, kypřící prášek a arašídové máslo v prášku.
  5. Smícháme suchou směs s vodou, mlékem, žloutky a nakonec přidáme sních.
  6. Nalijeme do formiček a dáme péct na 15-20 minut. 

 

Po vychladnutí vyřízneme vršek a vydlabeme vnitřek. My jsme ho naplnili Nuttelou a "přilepili" na něj Kinder čokoládu, ale s muffínem si můžete dělat do chcete, představivosti se meze nekladou. Můžete si do těsta přidat oříšky, sušené nebo čerstvé ovoce. Muffin je skvělý s jogurtem nebo tvarohem. 

Mohlo by Vás zajímat:

Vanikový Kuskusník
Už jste zkoušeli dělat z kuskusu něco jiného, než klasickou přílohu nebo salát? Ne? Tak zkuste tenhle vynikající dezertík od Páji. Je lehounký a snadný na přípravu. 

 

 

Duhový dort je bez pochyb velkým hitem už nějaký ten pátek. Proto jsem se do něj taky pustila. Ku mému překvapení to nebylo ani tak náročný, jak jsem si myslela.

Sleduj nás i na sociálních sítích: