Můj účet
Přihlášení
Menu

KUŘECÍ Kousky v Těstíčku | ZDRAVÝ Recept

Zdravé Večeře

Pojďte si s námi připravit lahodné kuřecí maso v těstíčku, které vás okouzlí nejen svým vynikajícím chutným, ale i praktičností. Tento recept je skvělým příkladem toho, jak s pár jednoduchými ingrediencemi dosáhnout výtečného jídla, které bude vyhovovat vašemu tělu i vašim chuťovým pohárkům.

A proč byste tento recept rozhodně měli vyzkoušet i vy? Kromě toho, že je neskutečně chutný, se pyšní i skvělým poměrem makroživin. Kuřecí maso je vynikajícím zdrojem bílkovin, které jsou nezbytné pro regeneraci tkání a svalový růst. Těstíčko zase poskytne potřebné sacharidy pro energii, zatímco jemně propečená kůrčička bude zajišťovat nezapomenutelný kulinářský zážitek.

Ingredience na 2 porce:

Kuřecí prsa:

Dresing:

  • 200 - 250 ml mléka
  • 40 g špaldové mouky
  • 100 g strouhaného sýra, ideálně Eidam 30%

Postup:

  1. Kuřecí maso si nakrájíme na malé kostičky, přidáme všechno koření (můžete si dát i své podle chuti), poté přidáme mléko a 1/2 mouku a zamícháme.
  2. Kousky masa si obalíme ve zbytku mouky a nastříkáme/pokapeme olejem. Pečeme v troubě cca 20 minut na 190 stupňů.
  3. Po 20 minutách vyndáme a kuřecí obalíme v těstíčku (smícháme si kečup*, koření, česnek a trochu vody). Poté dáme dopéct na 5 minut na 180 stupňů.
  4. Následně smícháme všechny ingredience na dresing a přivedeme za stálého míchání k varu, až se omáčka začne vařit, ještě ji minutku vaříme a pak ihned podáváme s kuřecím masem.

Dobrou chuť!

Zdroj: Kristýna Volfová

Mohlo by vás zajímat:

M&M´s dort z červených fazolí

O fazolových brownies jste jistě slyšeli, ale což takhle si upéct rovnou fazolový M&M´s dort? Posuďte sami, jen těžko byste uhádli, že tento čokoládový krasavec je právě z fazolí. Navíc je dort nabitý bílkovinami. A co více, příprava není vůbec složitá.

Mandlovo jablečný chlebík

Sladký chlebík, který chutná po jablíčku, skořici, oříškovém másle a mandlích. Chuť, kterou budete zbožňovat. Chlebík je hutnější, skvěle vás zasytí, doplní potřebné makronutrienty, pochutnáte si a ještě vám provoní kuchyň skořicí.

Sleduj nás i na sociálních sítích:​