Můj účet
Přihlášení
Menu

Microgreens – malá zelenina s velkými benefity

Microgreens neboli minizelenina není jen „na parádu“, i když s ní kuchaři v restauracích rádi zdobí jídlo. Překvapí vás taky výraznou chutí po konkrétní zelenině. Vysoký obsah vitamínů a poměrně snadné pěstování jsou další důvody, proč microgreens vyzkoušet jako zpestření fitness jídelníčku.

Malé, ale výživné

Možná jste si doma zkoušeli na kousku vlhké vaty naklíčit řeřichu. A víte, že podobným způsobem se dají vypěstovat i výhonky hořčice, červené řepy, ředkviček, hrášku nebo třeba rukoly?! Vaše fitness jídlo s nimi bude nejen hezčí pro oko, ale taky výživnější. Mladé rostlinky totiž obsahují daleko víc vitamínů, minerálů a bílkovin než vzrostlá zelenina. Kromě toho vás překvapí i chutí. Je až neuvěřitelné, jak moc klíčky hrášku chutnají po skutečných luscích. Stejně je tomu u ostatních druhů zeleniny,

Z obchodu nebo z parapetu

Microgreens se dají sehnat ve specializovaných obchodech, v některých supermarketech a od farmářů. Zasadit si je ale můžete i doma. Stačí sehnat si od zahradníka kvalitní nemořená semínka, případně si pořídit osivo určené pro microgreens. Do nízké nádobky (například plastové mističky od ovoce a zeleniny) udělejte díry pro snazší odtok vody. Potom do ní nasypejte eko substrát, u drobnějších semínek, jako je například hořčice, vám bude stačit obyčejná vata. Zasaďte semínka, přikryjte je papírovým ubrouskem a nakonec je zalijte. Vodu jim dávejte v přiměřeném množství každý den. Rostlinky sklízejte, jakmile budou zhruba 5 cm vysoké. Pro zachování vitamínů a dalších prospěšných látek je jezte čerstvé.

Minizelenina ve fitness jídelníčku

Microgreens si oblíbil i kulturista Jirka Kočvara. Vylepšuje si s nimi třeba vajíčka na másle, která si dává před tréninkem. Vyzkoušejte, jak skvěle budou s výhonky mladé zeleniny vypadat a chutnat vaše oblíbená fitness jídla. Inspirovat se můžete následujícím videem, ve kterém vám Jirka ukáže přípravu svého jídelníčku na tréninkový den. A chybět v něm nebudou ani microgreens.

NÁŠ TIP! Czech Virus Greens Pro

V každé dávce je skutečně funkční množství látek (2 gramy Chlorelly, 2 gramy Spiruliny, 0,5 gramů mladý ječmen, 0,5 gramů mladá pšenice). Vysoké množství aktivních látek, ale zároveň super chuť. Je nám jasné, že je chuť subjektivní, ale taky víme, že většina zelených směsí chutná jako ...! Dost bylo přemáhání a zacpaného nosu při popíjení zeleného elixíru, nyní si můžeš na nápoji pochutnat a zároveň využít schopnosti všech látek, které jsme do směsi nacpali.


 

Nejúčinější dieta. Co je nejdůležitějí při hubnutí?

Máte nějaký svůj výživový styl a tvrdě si stojíte za tím, že je to  ta nejlepší možnost , jak  shodit  přebytečná kila nebo  nabrat svalovou  hmotu a  žádná jiná neexistuje , ale každý jsme jiný a na každého působí něco jiného. Přesto mají ty nejúčinější redukční diety společné charakteristické znaky. Jaké to jsou? 

Proč (ne)řešit sacharidy. Nejlepší rady na hubnutí. Sestav si jídelníček.

​Skoro žádné sacharidy v jídelníčku. Nesmím jíst po 18. hodině. Pokud chci zhubnout musím hladovět. A během den musím jíst každé dvě až tři hodiny, aby tělo furt fungovalo a nezpomalil se mi metabolismus! Pojdme si vyvrátit tyhle hloupé mýty a mrknout proč neřešit sacharidy.

Sleduj nás i na sociálních sítích: