Můj účet
Přihlášení
Menu

Nejlepší odporová guma Booty band a dlouhé expandery. Jak cvičit s gumou?

Posilovací gumičky Booty band si oblíbilo mnoho lidí. Proč? Jsou skladné, můžete je vzít kamkoliv, cvičit s nimi kdekoliv a díky expandéru dokážete odcvičit celé tělo. Jak vybrat nejlepší posilovací gumu, aby odpovídala vašim požadavkům?

Je vhodná i pro všechny, co se snaží zhubnout, protože udržení svalové hmoty je při redukci váhy klíčové a pokud cvičíte s vlastní váhou a přidáte gumu, navýšíte odpor a tělo se bude muset více snažit. 

Guma Booty band pro posilování nohou a zadku (hýžďových svalů)

Latexové booty bandy jsou pro začátečníky ideál. Pokud se s Booty bandy teprve seznamujete nebo pilujete techniku cviků, sáhněte po gumách s menším odporem. 

Gumy s menším odporem jsou ideální na dřepy, výpady či rumunský mrtvý tah. Při těchto cvicích je i bez booty bandu dbát na to, aby nohy byly ve správné postavení a vy si neničili kyčle a kolena. Latexové gumičky s malým odporem využijete taky na posilování ramen, rukou i zad.  

Krátké gumy s větším odporem využijete na zakopávání, zanožování, unožování, hip thrust (glute bridge) či úkroky.


✅ posilovací guma - latexová
✅ ideální pro začátečníky
✅ lehký odpor - rozehřátí, aktivace, rehabilitace, dřepy a ruce
✅ střední a těžký odpor - dřepy, zanožování, glute bridge a další.


A jaké jsou nejlepší cviky s krátkou odporovou gumou na nohy? Na našem YouTube kanále najdete videa na cvičení s gumou, které je vhodné pro začátečníky i pokročilé.

Latexové gumičky jsou základ a doporučuji si alespoň jednu pořídit, využijete ji na rozehřátí těla mobilizaci a aktivaci kloubů, můžete s sní posilovat mimo nohou i ruce a záda. Textilní booty bandy jsou pro lehce pokročilé a lepší. Jelikož mají větší odpor, všechny cviky parádně ucíte a to i následující den. 


✅ posilovací textilní booty bandy
✅ vhodné pro mírně pokročilé a lepší
✅ nezařezávají se, nepraskají, jsou tužší
✅ ideální na kombinaci cviků na nohy a zadek


Dlouhé Long booty bandy - crossbandy

Long band neboli dlouhý expandér je věc, která by vám doma neměla chybět, protože dokonale nahradí činky a kotouče. Gumu stačí přišlápnout a můžete s ní upažovat, předpažovat a dělat tlaky na ramena. Lze s ní provádět spoustu variací na biceps, prsa či záda. Inspirovat se můžete tímto workoutem Jakuba s dlouhým expandérem. 

Vybrat latexovou nebo látkovou dlouhou gumu?

Textilní guma má výhodu v tom, že je prakticky nesmrtelná, protože nepraskne ani se nepřetrhne. Pokud si jí dáte přes ramena, nebude se vám zařezávat do rukou, jinak je na vašich preferencích, která se vám zamlouvá více. Účel splní obě varianty stejně. 


✅ dlouhá odporová guma
✅ latexové i textilní
✅ nahradí kotouče a činky
✅ vhodná na nohy, biceps, tricpes, záda, prsa i ramena
✅ zládne s ní cviky jako přítahy, stahování, tlaky, rozpažování


Shrnutí: 

Pokud cvičíte doma, alespoň nějaké posilovací gumy byste doma měli mít. Cvičení tak oživíte, budete muset zapojit více síly, protože gumičky cvičení udělají těžší.

Mohlo by vás zajímat:

Jak cvičit s odporovou gumou? Ukázková videa. Nejlepší expandér pro cvičení nohou?

Nejlepší cviky na zadek s odporovou gumou. V tomto článku najdete základní popis článků plus videa z našeho youtube.

Jak cvičit doma? 

Další videa s domácím cvičením zaměřeným na ruce, břicho a zadek jsme pro vás vybrali v předchozím článku. Inspirujete se?

Sleduj nás i na sociálních sítích: