Můj účet
Přihlášení
Menu

Pizza lepší než z krabice

Zdravé Večeře

Z krabice dokáže vyrobit pizzu každý. V průměru stojí 70 Kč a stejně na ní musíte přikoupit sýr, šunku a další přísady, aby byla dle představ. Vlastně ani neznáte kvalitu žádné suroviny, ani jak  dlouho to bylo mražený. Možná vám běží v hlavě myšlenka, kdo se má ale patlat s těstem, ale když vám řeknu, že na ně potřebujete jen 5 surovin, které určitě máte doma, těsto máte zadělané za 10 minut, hodinku to kyne a za dalších 10 minut je upečeno? Dobrý ne? Pojďme na to! 

4 menší pizzy

120 Kč

Časová náročnost: 80 minut i s kynutím

Suroviny:

  • 250 g hladné mouky
  • 150 ml vlažné vody
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1/2 droždí
  • 2 lžičky soli a 1 lžička cukru

Postup:

Tohle je nejkratší postup na světě. Všechny suroviny smíchejte dohromady. Tak a je to! :D Pozor to těsto se fakt lepí, nalepí se vám na ruce a teprve až se přestane lepit, je čas ho dát do mísy a nechat hodinku kynout. V té míse ve které ho mám, tím to i vykrajuji a mám 4 pizzy o průměru 20 cm. Troubu předehřejte na 250 stupňů a dejte pizzu péct na 10 minut. Hotovo. 

Další recepty od Terezy:

Krtinky aneb vyrob si zdravý krtkův dort.

Krtkův dort z krabice už zkoušel asi každý, žádné umění. Když opominem cenu krabičky, pořád tu je složení, které není nic extra. Pojďte si vyrobit krtův dort doma. Vyjde vás to mnohem líp cenově i nutričně.

Apple Pie. Hraběnčiny řezy ve zdravější verzi

Dny se krátí, listí už opadává a sezóna jablek je tady. Strouhaný koláč s jablky neboli Hraběnčiny  řezy jsou jedním z mých oblíbených dezertů. Je na něj potřeba jenom pár surovin a je v něm minumim cukru.

Sleduj nás i na sociálních sítích: