Můj účet
Přihlášení
Menu

Superpotravina Maca. Jaké má účinky na lidské tělo? Výhody jejího úžívání.

Co je to Maca? 

Kořen Maca (známý také jako peruánský ženšen) se používá v přírodní medicíně po tisíciletí. Maca je skvělým zdrojem mikroživin, vitamínů, minerálů, vlákniny a antioxidantů. Obsahuje aminokyseliny, mastné kyseliny a také hořčík, draslík, zinek, měď, selen, B-vitaminy. Je taktéž nazývána pro své účinky „Peruánskou viagrou“.

Maca, její účinky na zdraví a zkušenosti

Maca se řadí do skupiny adaptogenů* a má schválená tato zdravotní tvrzení: 
  • vytrvalost
  • vitalita
  • duševní a fyzické zdraví
  • plodnost 
  • sexualita
  • zdroj fytoestrogenů - hormonální rovnováha

Shrnutí: Maca peruánská má schopnost zvyšování energie, posiluje psychickou i fyzickou vitalitu. Napomáhá při hormonální nerovnováze optimalizovat hormony. Má pozitivní vliv na sexuální touhu (libido) a plodnost. Proto je skvělým doplňkem i pokud usilujete o redukci hmotnosti a kvalitní spánek.


SmartFuel Maca root extract 90 kapslí 

Extract z Macy má vliv na energii, naši psychickou stránku a přispívá k celkové vitalitě. Obsahuje vitamíny A, C a E a vitamíny skupiny B. Z minerálů hořčík, draslík a vápník a esenciální aminokyseliny. I pro dlouhodobé užívání.


Pro koho je Maca vhodná

  • Hubnutí: Maca obsahuje přírodně stimulační účinky, které zvyšují nárůst energie. 
  • Zvyšování sexuální touhy: Maca má pozitivní vliv na pohlavní hormony.
  • Kvalitní spánek:  Maca může pomoci lépe spát, díky svému uklidňujícímu účinku a účinku na hormonální rovnováhu.
  • Psychické vypětí: Maca vyrovnává hormony do optima, čímž reguluje reakci na stresové situace.
  •  Energie a sportovní výkon: Maca pomáhá zvýšit vytrvalost, sílu a odolnosti organismu při fyzické námaze.

Na téma adaptogeny, biohacking a psychická pohoda natočili video Jirka Vacek a Petr Havlíček.

Jak macu používat?

Maca má specifickou nasládlou ořechovou chuť. Maca se často používá v nápojích, do smoothie či jí můžete použít při vaření. Můžete jí zamíchat do těsta či s ní něco posypat. Prášek z kořene Macy můžete použít do horkých nápojů, v jogurtu, v koktejlech, v kaši. Nejjednodušší je ale ho rozmíchat s mlékem či vodou a prostě vypít. 

Brainmax Pure Maca BIO prášek

100% organická peruánská Maca sušena tradičním peruánským postupem na slunci. Macu v prášku lze přidávat přidávat do proteinového šejku, smoothie, kakaového nápoje nebo do snídaňové kaše.


Celá nabídka >>>


 

*Termín adaptogen je pojem z alternativní medicíny, který označuje rostlinný produkt zvyšující odolnost organismu proti stresovým situacím, jako je zranění, úzkost nebo tělesná únava; zlepšují schopnost odolávat změněným podmínkám (adaptovat se na ně, přizpůsobit se jim).

Mohlo by Vás zajímat: 

TOP 5 SUPLEMENTŮ | Nejlepší doplňky stravy pro sportovce i nesportovce. Jaká suplementace má cenu?

Trenér Jirka Vacek vám ukáže nejlepší fitness doplňky stravy pro sportovce, ale i nesportující část populace. Jedná se o deficitní vitamíny a minerály, které v našem těle chybí. Jak se projevuje jejich nedostatek?

Jak sestavit jídelníček. Existuje univerzální návod?

Rozhovor na téma zda existuje ideální jídelníček? Jak by měl vypadat udržitelný jídelníček, který tělu dodá vše, co potřebuje a zároveň přinese ty výsledky, které od něj očekáváme?

Sleduj nás i na sociálních sítích: