Můj účet
Přihlášení
Menu

TOP 5 SUPLEMENTŮ | Nejlepší doplňky stravy pro sportovce i nesportovce. Jaká suplementace má cenu?

Trenér Jirka Vacek vám ukáže nejlepší fitness doplňky stravy pro sportovce, ale i nesportující část populace. Jedná se o deficitní vitamíny a minerály, které v našem těle chybí. Jak se projevuje jejich nedostatek?

Poslechněte si podcast, kde trenér Jirka Vacek mluví o základních doplňcích pro mladé sportovce. Je to samozřejmě i naprostý základ pro většinu z nás, ať jste sportovci nebo ne. :) 

O kterých produktech Jirka mluví ve videu:

➡️ PROTEINY

Proteinový prášek je koncentrovaná forma bílkovin. Protein se nejčastěji vyrábí z živočišných zdrojů, jako je syrovátkový protein (whey protein) nebo z rostlinných zdrojů (sója, hrách, hnědá rýže atd.) Proteinové prášky poskytují tělu vysoce kvalitní bílkoviny, které jsou nezbytné pro růst, regeneraci a udržení svalové hmoty. 

SMARTFUEL 100 % whey protein 

Protein je přímo z čerstvého mléka od krav z kontrolovaných EU chovů, pasoucích se na pastvinách, výsledkem je nejvyšší kvalita bez zbytečných aditiv. Syrovátkový koncentrát je vhodný pro sportovce i k běžnému doplnění bílkovin. Podporuje regeneraci, udržení a budování svalové hmoty.

Pentha Pro Complete

Kompletní směs bílkovin a sacharidů z přírodních zdrojů, obohacena o řadu funkčních složek. Proteinový složka se skládá z 5 různých druhů proteinu a sacharidová složka je postavena na sušeným batátovým prášku. 


 

Náš Tip: Proteiny: Dávkování, kdy a jak užívat protein?

Nevíš, jak správně používat protein? Kdy protein pít při hubnutí, kdy pít protein po cvičení a jestli lze používat protein i bez cvičení a na noc? Na všechny otázky spojené s dávkováním proteinu a pro koho je vhodný, jsme odpověděli v tomto článku.

➡️ HOŘČÍK

Hořčík je důležitým minerálem, který se v organizmu spolupodílí na více než 600 procesech a přispívá k normální práci svalů a stavu kostí. Jeho nedostatek bývá spojován se zvýšenou únavou, zhoršeným spánkem i zrychleným stárnutím a může m buněk a může mít dopad také na fyzickou výkonnost.

Smartfuel Magnesium Bisglycinate

Nejlepší forma hořčíku s vynikající vstřebatelností. Bisglycinát má vstřebatelnost a využitelnost o cca 80 % vyšší než jiné formy, proto je hořčík v chelátové vazbě nejlepší forma hořčíku. Přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání. 

Czech Virus Supreme Magnesium Complex

Komplexní směs hořčíku tří forem - bisglycinát, citrát a malát. Hořčík je důležitým nejvíce deficitním minerálem v lidském těle. Má vliv na více než 300 funkcí.

BrainMax Performance Magnesium 1000 mg (Hořčík+Vitamin B6) 100 kapslí

Performance Magnesium obsahuje v jedné kapsli 1000 mg vysoce vstřebatelné magnézium bisglycinát a 1,4 mg vitamínu B6 v aktivní formě Pyridoxal-5-Phosphate. Neobsahuje žádné balastní látky (éčka) a kapsle jsou vegetariánské. 


➡️ OMEGA 3 MASTNÉ KYSELINY 

Prom-in Native Omega

Přirozený zdroj omega 3 v podobě vysoce čištěného rybího oleje získaného bez použití hydrolýzy a esterifikace. Omega 3 jsou vhodným způsobem, jak nejen při vyšší fyzické nebo psychické zátěži podpořit pohybový aparát, činnost mozku a budování svalové hmoty

Now Foods Ultra Omega 3-D 600 EPA/300 DHA + Vitamin D3 90 kapslí

Přírodní koncentrát rybího oleje obsahující EPA a DHA, které jsou klíčovými složkami Omega-3 mastných kyselin, neboť přispívají k normální činnosti srdce a zároveň podporuje imunitní systém.


Náš Tip: Omega 3 a vliv na zdraví. Dlouhodobé užívání - účinky.

Naše tělo si mastné kyseliny neumí vytvářet, proto je musíme přijímat ze stravy, což je pro nás středoevropany nelehký úkol. Proč by každý z nás měl užívat Omega 3, jaké jsou její zdravotní benefity a naopak, co nám její nedostatek může způsobit?


➡️ VITAMÍN D3

Z dat vyplývá, že nedostatečný příjem vitamínu D ve stravě má 95 % české populace. Protože doplnění vitamínu D je vhodné pro ty, u nichž jeho příjem ze stravy a slunce není dostatečný, je možné říci, že užívání doplňků stravy by měli zvážit téměř všichni. Potřeba vitamínu D přitom stoupá v určitých skupinách, včetně seniorů, sportovců a fyzicky aktivních lidí. 

BrainMax Vitamin D3 & K2, D3 5000 IU / K2 jako MK7 150 mcg 100 kapslí

Synergická kombinace esenciálních vitamínů D3 a K2, hraje důležitou roli ve zdraví kostí, zubů, cév a nejnovější studie naznačují, že se jedná o velmi důležité vitamíny pro podporu imunity. Neobsahuje žádné balastní látky (éčka). Jako funkční plnivo kapslí jsme použili 288 mg bio kurkumy, která má více než 500 potvrzených pozitivních účinků na lidský organismus.

Now Foods Vitamin D3 a K2 1000 IU 120 kapslí

Vitamín D3 a K2, což jsou dva v tucích rozpustné vitamíny, které mají mnoho benefitů pro zdraví kostí, zubů a kardiovaskulárního systému a pro správnou funkci imunitního systému. V našem podnebném pásmu bývá suplementace vitamínu D3 a K2 pro zdraví a imunitu téměř nutností. 


➡️ MULTIVITAMÍN MULTIMINERÁL

Sportovci a lidé se zvýšenou aktivitou patří k těm, u nichž je třeba více dbát na vyvážený příjem živin a jejich dostatečné množství. Intenzivní fyzická aktivita a zvýšené nároky na organismus mohou zásoby vitamínů a minerálů vyčerpat rychleji, než je tomu u běžné populace. Navíc i vitamíny a minerály se podílejí na výkonu a následné regeneraci.

Reflex Nexgen 60 kapslí nyní v akci 2 + 1 ZDARMA

Prémiový multivitamín s obsahem 28 biologicky aktivních složek, které mimo jiné podporují regeneraci, výkonnost, vitalitu a obranyschopnost. Vyvážený poměr vitamínů, minerálů a probiotických kultur zajistí i při zvýšené fyzické aktivitě tělu dostatek potřebných mikronutrientů. 

Reflex Nexgen PRO 90 kapslí + Omega 3 ZDARMA 

Prémiový multivitamín s obsahem bioaktivních forem vitamínů, organicky vázaných minerálů, živých probiotických kultur a rostlinných extraktů = 33 biologicky aktivních složek v prověřeném a vyváženém poměru. 

➡️ VITAMÍN B

Vitamíny skupiny B podporují vstřebávání a metabolismus makroživin. Jsou pro naše tělo zásadní, zejména pokud jde o budování svalové hmoty a regeneraci. Vitamíny skupiny B jsou důležité pro mnoho biologických procesů a mají vliv na náš energetický metabolismus a zdraví kůže, nervů a svalů.

BrainMax Activated B-Complex 90 kapslí

B-Complex obsahuje vitamíny skupiny B ve dvou formách, v aktivních ko-enzym formách a v běžných formách, které se na ko-enzymy přeměňují v těle. Výsledkem je maximální využitelnost pro organismus. Bez obsahu balastních látek, sladidel a příměsí. Vhodné pro vegany. Vyrobeno v ČR.

Viridian B-Complex B2 High Two® 90 kapslí 

High One® B-COMPLEX B1 obsahuje komplex vitamínů skupiny B se zvýšeným obsahem vitamínu B2 (riboflavin) – jedna kapsle obsahuje 200 mg = 14286 % RHP. Vitamíny skupiny B lze doporučit při chronické únavě a vyčerpání.


Mohlo by vás zajímat:

Magnesium malát: Skvělá forma hořčíku pro lepší výkon a regeneraci

Maximalizujte svůj výkon a omezte únavu díky energizující formě hořčíku.

Jak rostou svaly? Co pomáhá na rychlejší růst svalové hmoty? 

Pokud budete dbát na všechny aspekty růstu svalů, pravděpodobně zaznamenáte největší progres během prvního roku. Jak na to? 

Petr Havlíček o bílkovinách ▷ Ideální poměr rostlinné vs. živočišné. Nadýmání. Protein na pečení?

Výživový specialista Petr Havlíček odpovídá na nejčastější otázky ohledně příjmu bílkovin ve stravě. 

 Sleduj nás: