Můj účet
Přihlášení
Menu

Třešňový clafoutis

Zdravé Dezerty

Brzy tu máme třešňovou sezónu, pojďme si společně připravit nevšední francouzsky dezert Clafoutis. Připomíná klasickou českou bublaninu, kterou zná každý, ale chutná úplně jinak, překvapivě podobně jako pudink. Při přípravě se nelekejte, že je těsto příliš řídké, je to tak správně a právě tato konzistence zabezpečí tu typickou chuť.

Suroviny Třešňový clafoutis:

TIP: Pokud nemáte třešně, nebo na ně zrovna nemáte chuť, použijte to ovoce, na které chuť je.

Postup:

Nejprve smícháme suché ingredience, poté přidáme mokré a důkladně promícháme. Můžeme přidat ještě trochu sladidla podle chuti. Vznikne nám velmi řídké těsto. Vymažeme si větší formu na koláč máslem. Poté posypeme ovocem a nakonec zalijeme těstem. Pečeme na 170 stupňů cca 45-50 minut. Těsto se nám hodně nafoukne, proto necháme alespoň 30 minut odpočinout, aby splasklo.

Mohlo by vás zajímat:

Bábovka z kozího mléka

Vypadá jako klasická bábovka ale klasická není! Jednoduchá bábovka ve fit verzi bez bílého cukru a mouky s netradiční ingrediencí navíc. Vyzkoušejte náš recept s kozím mlékem, které obsahuje spoustu vitamínů a minerálních látek.

Proteinové domácí müsli tyčinky

Proteinové müsli tyčinky s ovocem a ořechy, které můžete perfektně vyladit přesně dlé své chuti. Super zdravá proteinová svačinku jen za 240 kalorií a do 20 minut.

Sleduj nás i na sociálních sítích: