Můj účet
Přihlášení
Menu

VEGAN krémová polévka s cizrnou | TIP na rychlou VEČEŘI

Zdravé Večeře

Ať už jste vegan, vegetarián nebo se jen snažíte omezit maso ve svém jídelníčku a zařadit více luštěnin, pak se Vám rozhodně zalíbí náš skvělý recept na krémovou polévku s cizrnou. Cizrna obsahuje vysoké množství vlákniny a bílkovin, díky tomu Vás polévka skvěle zasytí a poslouží jako vydatná večeře či oběd. Ideální je, pokud máte stravu pestrou a čerpáte makroživiny z vícero zdrojů. Proto i ti, kteří čerpají bílkoviny zejména z masa, by měli dát šanci luštěninám a rostlinným zdrojům bílkovin, které obsahují jiné spektrum aminokyselin. Díky této polévce se můžete přesvědčit, že i na rostlinných pokrmech si můžete moc dobře pochutnat.

Ingredience:

Postup:

  1. Nejprve si na kostičky nakrájíme dýni, brambory a mrkev.
  2. Připravíme si hrnec, zapneme plotýnku a nalijeme olivový olej.
  3. V hrnci si krátce orestujeme zeleninu a poté podlijeme vodou a necháme vařit cca 20 minut.
  4. Do malé misky z hrnce odebereme 4 lžíce zeleniny a rozmixujeme jí tyčovým mixérem.
  5. Do hrnce přidáme cizrnu, rozmixovanou zeleninu, arašídové máslo a přilijeme kokosové mléko.
  6. Celé vaříme cca 10 minut.
  7. Na závěr přidáme sůl a pepř podle chuti.
  8. Doporučujeme podávat s arašídy a nasekanou petrželkou.
  9. Dobrou chuť :)

BrainMax Pure Extra panenský olivový olej Picual BIO

Tento olej z odrůdy Picual je jedním z nejstabilnějších olivových olejů a je vysoce odolný proti žluknutí. Jeho hořkost značí vysoký obsah polyfenolů, které jsou ukazatelem nejvyšší kvality. Má vysoký kouřový bod (210 stupňů) a je vhodný pro teplou i studenou kuchyni. Hodí se do marinád, omáček, dipů, salátů, polévek, využijete jej na grilování, smažení a restování. Je typicky aromatický, lehce hořký a štiplavý. Kyselina olejová patří do skupiny omega 9 nenasycených mastných kyselin, které mají přiznivý vliv na organismus. Podporuje srdečně cévní systém, má antioxidační účinky a podporuje regulaci hladinu krevního cukru. Obsažené polyfenoly jsou sloučeniny, přesněji jsou to antioxidanty, které mají velký přínos na zdraví organismu. Mimo polyfenoly obsahuje olej vitamín E, který např. přispívá k ochraně buněk před oxidativním poškozením. Tento olej se mimojiné pyšní BIO evropskou certifikací a certifikátem organického pěstování (CAAE). 


Mohlo by Vás zajímat:

Arašídová DHAL s cizrnou | Oběd do krabičky

Hledáte výživný recept vhodný do tohoto chladného období? Vyzkoušejte arašídový dhal s cizrnou, který skvěle zahřeje i zasytí. Je bohatý na rostlinné bílkoviny, komplexní sacharidy i zdravé tuky.

Jak vytěžit maximum z rostlinných zdrojů bílkovin

Rostlinná strava je čím dál více populárnější. Pokud na sobě makáte a dáte se na cestu vegetariánství či veganství, dbejte na dostatek bílkovin. 

Sleduj nás i na sociálních sítích: