Můj účet
Přihlášení
Menu

Vše o proteinech. Informace, které vám jen tak někdo neřekne.

Pozvali jsme si Pavla Samka, jakožto vývojáře produktů značky Prom-in, který ví o surovinách a proteinech mnoho zajímavých informacích, které se jen tak běžně nedozvíte. Navíc si porovnáme nejlepší proteiny a ukážeme, které za to opravdu stojí. 

PROTEIN #1 | Jak se vyrábí? Metody filtrace CFM. Aditiva. Legislativa. Grass fed a bio.

Časová osa podcastu:

0:00 Úvod.
3:30 Co je syrovátka a kde se vezme?
4:40 Syrovátka a pozitivní vliv na zdraví.
6:50 Proteiny v těhotenství a při kojení. Legislativa.
7:45 Protein není vysoce zpracovaná potravina.
9:00 Aditiva v proteinech vs. v potravinách. Sladidla, barviva, plnidla.
14:00 Jaké jsou metody zpracování syrovátky?
16:45 Jak funguje CFM? Filtrace za studena?
23:30 Hodnocení proteinů - různé značky.
35:00 Grass-fed. Syrovátka z mléka od krav pasoucích se na pastvinách.
41:00 Dělit věci na přírodní a chemický je často hloupost.
47:00 Jak probíhá filtrace u syrovátkového koncetrátu.
47:50 Filtracemi vyfiltrujeme prospěšné složky?
52:00 Hydrolyzáty nejsou úplná výhra?
1:01:00 Micelární kasein vs. kaseinát vápenatý.
1:05:00 Jak si připravit kasein, aby byl měl lepší strukturu?
1:06:30 Kasein = noční protein?
1:10:03 A zase ten lepek a pečivo.
1:15:30 Nadýmání s nadmírou bílkovin?

PROTEINY #2 | Co jsou vícesložky? Vaječný albumin. Veganské proteiny. Protein na pečení.

Časová osa podcastu:

0:00 Úvod
0:40 Vícesložkové proteiny. Co je to?
2:00 Poměry zdrojů bílkovin. Hodnotíme Pentha Pro.
7:36 Co je to vaječný albumin?
11:30 Míchání tvarohu se syrovátkovým proteinem?
12:25 Vstřebatelnost tvarohu? Je dobrý po tréninku?
14:05 Potřebuju protein pro holku, protein pro kluka.
17:00 Redukce sacharidů, sacharidové vlny.
19:19 Redukce tuku na velkém množství kalorií.
22:00 Veganské proteiny - jak dosáhnout aminokyselinového spektra.
26:20 Vysoký příjem masa - je to dobře?
28:00 Jaký protein použít při pečení?
37:30 Čím člověk dosáhne nejlepší aminospektrum?
38:36 Aminospektrum v proteinech? Porovnávání.
42:00 Je důležité mít pestrý jídelníček?
45:00 Proteinový chleba?
49:00 Bílkoviny hned po tréninku?

PROTEINY #3 | Co je to MRE? Lze nahradit proteinem jídlo? Ideální volba mezi jídly?

Časové osa podcastu:

0:00 Úvod
0:30 Co jsou to MRE MRP produkty? Meal Replacement.
5:00 Kdy a jak užívat? A proč?
8:50 Ideální volba mezi jídly a jako náhrada jídla?
13:30 Proteinové

Mohlo by vás zajímat:

Která umělá sladidla jsou škodlivá?

Jen těžko byste hledali kontroverznější složku potravy než umělá sladidla. A není se čemu divit, protože jejich vlastnosti jsou velmi dobré a obsahují mnohem méně kalorií, nebo žádné. Neměli bychom se ale umělých sladidel bát? Mají nějaká negativa přímo ohrožující naše zdraví?

Pečivo v dietě při hubnutí. Pšenice kam se podíváš. Proč nejíst suché vločky?

Jaké je nejdietnější a nízkokalorické pečivo, abyste ho mohli jíst při hubnutí? Odborník na výživu Petr Havlíček vás vyvrátí z omylu, že to není to, na co byste měli koukat při jeho koupi. 

Sleduj nás i na sociálních sítích: